Šport > Košarka
3459 ogledov

Takšne možnosti pripisujejo Dragiću in Co.

Goran Dragić Miami Heat
Golden State Warriors je nesporni favorit 72. sezone lige NBA, Slovenija pa bo imela v najmočnejši ligi, ki se bo začela v torek, 17. oktobra, zgolj enega igralca, Gorana Dragića v dresu Miami Heat.

Golden State je na dobri poti, da postane nova košarkarska dinastija. S tretjim naslovom v štirih letih bi krenili po sledeh Boston Celtics oziroma Los Angeles Lakers iz 60. in 80. let prejšnjega stoletja oziroma Chicago Bulls iz devetdesetih.

Strokovnjaki in stavnice ga uvrščajo daleč pred druge; na drugem mestu je Cleveland, tretji Houston, četrti Boston, peti San Antonio in šesta Oklahoma City.

Čeprav imajo na videz odprto pot do naslova, pa so se tudi druge ekipe precej okrepile. Vsakemu tekmecu Golden Statea je jasno, da potrebuje širok nabor igralcev, predvsem pa vrhunske košarkarje. V prestopnem roku je klube zamenjalo osem igralcev, ki imajo skupaj 45 nastopov na tekmah All Stars.

Vzpon "super ekip"

Cleveland oziroma Lebron James, ki bo naskakoval osmo zaporedno uvrstitev v finale, je pripeljal Dwyane Wada, Derricka Rosa, Jaeja Crowderja in Isaiaha Thomasa. Oklahoma, kjer domuje MVP prejšnje sezone Russell Westbrook, se je okrepila s Carmelom Anthonyjem in Paulom Georgeom, Houston ima Jamesa Hardna in Chrisa Paula, Kyrie Irving in Gordon Hayward pa sta se preselila v Boston.

Prvi dan tekmovanja sta na sporedu dva velika derbija. Golden State bo pred tekmo s Houstonom v dvorani izobesil peti naslov prvaka lige, Cleveland pa bo gostil Boston, s katerim je letos največ trgoval.

Slovenski pridih

Slovenijo bo zastopal zgolj Goran Dragić. Evropski prvak in MVP EuroBasketa želi tretjič v karieri nastopiti v končnici (2010, 2016) in glede na stavnice bi mu to lahko uspelo. Miami, ki v primerjavi z lansko sezono ni bistveno spremenil ekipe, si deli deseto mesto z Denverjem, Torontom in Los Angeles Clippers.

Dragić je v pripravah na novo sezono nastopil le na dveh od šestih tekmah. Trener Erik Spoelstra mu je namreč po evropskem prvenstvu namenil nekaj več počitka, brez prvega zvezdnika pa je Miami na prijateljskih tekmah iztržil 50-odstotni izkupiček.

Preostale dva slovenska košarkarja, ki sta v preteklih sezonah redno nastopala v ligi NBA, si bosta kruh očitno služila izven ZDA. Saša Vujačić si je našel delo v Italiji oziroma Torinu, 35-letni Beno Udrih pa bo tudi moral po njegovi poti, saj ga Detroit, kjer je služboval eno leto, ni uvrstil na seznam, za novo sezono.

Favoriti za naslov prvaka lige NBA:

1. Golden State Warriors 5-12
2. Cleveland Cavaliers 4-1
3. Boston Celtics 10-1
4. San Antonio Spurs 16-1
5. Houston Rockets 16-1
6. Oklahoma City Thunder 16-1
7. Washington Wizards 40-1
8. Minnesota Timberwolves 50-1
9. Milwaukee Bucks 60-1
10. Philadelphia 76ers 60-1
11. Toronto Raptors 80-1
12. Miami Heat 80-1
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.