Šport > Košarka
128 ogledov

Takšne pogodbe še ni bilo

james harden EPA
Košarkarska ekipa Houston Rockets je podaljšala pogodbo s svojim prvim zvezdnikom Jamesom Hardnom, ki bo najbogatejša pogodba v zgodovini severnoameriške lige NBA.

Dnevnik Houston Chronicle je poročal, da bo Harden do konca sezone 2022/23 prejel 228 milijonov ameriških dolarjev, toda znesek bo odvisen od prihodnjega sistema omejevanja plač, t. i. salary capa. Po stari pogodbi je bil Harden pogodbeno na Houston vezan še za dve sezoni, za ti dve bo dobil 59 milijonov dolarjev.

Harden je bil v zadnji sezoni najresnejši tekmec Russella Westbrooka za najkoristnejšega igralca sezone, na koncu je naziv pripadel zvezdniku Oklahome. Sedemindvajsetletni igralec Houstona je v zadnji sezoni v povprečju dosegal 11,2 podaje na tekmo in bil najboljši v tej stastistični prvini. Bil je drugi strelec lige z 29,1 točke v povprečju. Postal je prvi igralec v ligi NBA, ki je dosegel vsaj 2000 točk, 900 podaj in 600 skokov v eni sezoni.

James Harden | Avtor: EPA EPA

Rakete iz Houstona so podaljšanje pogodbe v soboto potrdile, javno pa niso razkrile vrednosti pogodbe. "Z veseljem oznanjam, da smo dosegli dogovor z Jamesom Hardnom o dolgoletnem podaljšanju pogodbe," je v izjavi za javnost razkril lastnik kluba Leslie Alexander.

"Odkar je prišel v Houston, je James pokazal izjemno delovno etiko, željo po zmagi ter strast biti najboljši. To ga je naredilo najbolj unikatnega in talentiranega superzvezdnika v zgodovini lige," meni Alexander.

"Houston je moj dom. Moji moštveni kolegi in jaz nadaljujemo z delom, da bomo še boljši in se borili za naslov," pa je dejal Harden.

Moštvo Golden State Warriors je nedavno prvemu zvezdniku Stephenu Curryju za petletno zvestobo do dogovora med Hardnom in Houstonom ponudilo rekordno plačo - 201 milijon dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.