Šport > Košarka
22 ogledov

Tanjević: NBA-trenerji so neumni

Bogdan Tanjević pred tekmo s Slovenijo opozarja na težko delo, ki čaka ekipo Tur Žurnal24 main
Selektor turške reprezentance Bogdan Tanjević je po "košarici" Enesa Kanterja, ki v ligi NBA nastopa za Utah Jazz, odprl svojo dušo in spregovoril brez dlake na jeziku.

"Kaj je narobe s turško reprezentanco? Ekipa je praktično ista kot v prejšnjih letih, razen tega, da so zraven še nekateri mladi igralci letnika 1990, 1991 in 1992. Kanter? On je velik talent in zagotovo ga bomo pogrešali. Odločil se je, da se ne odzove, toda iskreno mislim, da nas on bolj potrebuje kot mi njega. V zadnjih treh letih ni treniral z nami in menim, da to ni v redu," je besnel Bogdan Tanjević, ki se nadeja, da bo s turško reprezentanco zaigral tudi na prihodnjem evropskem prvenstvu v Sloveniji.

Sloviti Boša se je dotaknil tudi trenerske stroke v ligi NBA, o kateri nima ravno najboljšega mnenja. "Nisem presenečen, ker nas je Kanter zavrnil. Amerika je pravo mesto, da izgubiš svoje možgane. Prvič zaradi trenerjev, ki ne razumejo ničesar. V ligi NBA so le trije ali štirje dobri trenerji. Ostali, vključno s Tyroneom Corbinom (trener Utah Jazz, op. p.), so neumni. Nisem ga želel klicati. Povedal bi mu, da bi mu naredil uslugo, ker bi igralca nekaj naučil. Toda res se ne morem pogovarjati z nekom, ki ne ve, kaj dela," je bil jezen Tanjević, ki je prepričan, da je Kanter med igranjem v ligi NBA izgubil kar nekaj svojih odlik: "Kanter je pozabil, kako se igra košarko. Visok je 210 centimetrov, toda on je najboljši strelec v turški ekipi. V ligi NBA pa nikoli ni vrgel na koš."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.