Šport > Košarka
9246 ogledov

Superzvezdnik v Porzingisu našel to, česar Dončić ni mogel

Porzingis Profimedia
Košarkarski superzvezdnik je v Kristapsu Porzingisu našel manjkajoči košček mozaika za pohod na šampionski prstan.

Košarkarski as Jayson Tatum je z izbranimi besedami spregovoril o nekdanjem soigralcu Luke Dončića v Dallasu Kristapsu Porzingisu, katerega je označil za manjkajoči košček mozaika v prizadevanjih Bostona za osvojitev prvega naslova NBA prvaka po letu 2008.

Kelti si s 17 naslovi (17-5) delijo rekord z večnimi rivali Los Angeles Lakers (17-15) za največ lovorik v severnoameriški košarkarski ligi.

Tatum, ki na svoj šampionski prstan še čaka, je v Porzingisu našel partnerja, kakršnega je v Pauu Gasolu imel pokojni Kobe Bryant. Ta je Lakerse vodil do dveh zaporednih naslovov v letih 2009 in 2010, pri tem pa mu je bil v veliko pomoč prav španski košarkarski velikan.

Bryant, sicer petkratni prvak lige NBA, je s pomočjo Gasola dokazal, da lahko v NBA zmaguje brez Shaquilla O'Neala, s katerim sta od leta 2000 do 2002 osvojila tri zaporedne lovorike, preden so medsebojna trenja in razpoke v njunem odnosu botrovale odhodu O'Neala v Miami.

Porzingis | Avtor: Profimedia Profimedia
Bryant je eden izmed Tatumovih največjih idolov, zato ni presenetljivo, da se pri iskanju pravega pomagača pod obročema zgleduje po legendarnem košarkarju, ki je leta 2020 tragično preminil v helikopterski nesreči.

Če bo Porzingis, ki se po pričevanjih zelo dobro ujame tudi z Jaylenom Brownom, upravičil visoka pričakovanja moštvenega kolega, mu bo v Bostonu uspelo to, kar so zaman čakali navijači v Dallasu, kjer Latvijec kljub vsem naporom nekako ni uspel izoblikovati prave sinergije z Lukom Dončićem. Nedavno je v intervjuju priznal, da je bilo na začetku med njima prisotne nekaj tekmovalnosti, v veliki meri pa je razloge za neuspeh pripisal analitičnemu pristopu takratnega vodstva, s katerim se sam ni mogel poistovetiti.

Porzingis Nesojeni soigralec Šport Porzingis s prstom pokazal tudi na Dončića: "Oba bi morala ..."

Po Dallasu je Porzingis igral za Washington, kjer je dvakrat zapored ostal pred vrati končnice, novo poslanstvo pa je našel v Bostonu, kjer že nekaj let trkajo na vrata 18. naslova. "Potreben bo čas," je konec lanskega leta glede kemije s soigralci v Bostonu dejal Porzignis. "Imamo veliko dobrih trenutkov, kjer se lepo dopolnjujemo na igrišču. Vedno bolje se ujamemo in to čutim tudi z njihove strani. Preprosto hočemo zmagovati," je dodal.

Tatum ob Porzingisu beleži 26,2 točke, 8,6 skoka in 4,5 podaje na tekmo, Latvijec pa priseva 19,2 točke, 6,9 skoka in 1,8 blokade ob 52-odstotnem metu iz igre in 36-odstotnem metu za tri točke. Tudi v tem pogledu je Porzingis velika pridobitev za Boston, kjer se je potrdil kot odličen 3-in-D košarkar.

"Kobe je močno potreboval Paua za zadnja dva naslova prvaka, ki sta ju osvojila skupaj," je vzporednico med nekdanjim udarnim dvojcem jezernikov in trenutno situacijo v Bostonu potegnil Tatum in dodal: "Ne glede na to, kje sem oziroma smo na naši skupni poti, imam občutek, da je KP naš manjkajoči košček."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.