Šport > Košarka
36 ogledov

Tega se ne more naveličati

goran dragić Profiemdia
Goran Dragić je bil med najzaslužnejšimi košarkarji za zmago ekipe Miami Heat proti njegovemu nekdanjemu moštvu Phoenix Suns (108:92).

Košarkarji vročice so zabeležili tretjo zaporedno zmago v ligi NBA, tokratna žrtev varovancev Erika Spoelstre pa je bila nekdanja ekipa Gorana Dragića, Phoenix Suns.

Slovenski reprezentant je znova prikazal zelo dobro predstavo in tekmo končal s 25 točkami, sedmimi skoki, štirimi podajami in ukradeno žogo. Dragić je na obračunih z nekdanjimi ekipami še posebej motiviran, kar je po tekmi potrdil v pogovoru z novinarji. 

Na vprašanje, ali se kdaj naveliča zmag proti Phoenix Suns, je 29-letnik odvrnil: ''Nikoli, seveda. Ne samo Phoenix, temveč tudi Houston. Vedno si želim igrati dobro proti nekdanjim ekipam in mislim, da mi je to nocoj uspelo.''

Miami je pretežni del nadzoroval potek tekme, pri čemer je ključno vlogo spet odigrala obramba. ''Rekel bi, da smo imeli vse pod nadzorom. Dobro smo igrali v obrambi. Na žalost so imeli več kot 40-odstotni met iz igre. Prikazali smo dobro igro v napadu in v obrambi. Spet smo dosegli več kot 100 točk, kar je super,'' je povedal Dragić in dodal: ''Po dveh lepih zmagah je bila to nevarna tekma. V preteklosti smo že izgubljali proti takšnim ekipam in nocoj smo bili pripravljeni od prve sekunde.''

Košarkarji Miamija so nadaljevali trend zadnjih nekaj tekem in po številu skokov premagali nasprotno ekipo. ''Vemo, kje so naše prednosti in to poskušamo izkoristiti. A ključnega pomena za nas je, da igramo obrambo. Če branimo dobro, je vse veliko lažje. Nocoj smo imeli deset skokov več od Phoenixa. V zadnjih šestih, sedmih tekmah smo po številu skokov premagovali nasprotnike,'' je sklenil Dragić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.