Šport > Košarka
19 ogledov

Tekma, ki so jo obkrožili za zmago

Damir Markota Stefano Mancinelli Žurnal24 main
Olimpija v četrtek pred gledalci iz 195 držav igra evroligaško tekmo z AJ Milanom. Zmaga pomeni uvrstitev med 16. Medtem je Evroliga izrekla kazen za dogodek Batiste-Ožbolt – sodnikom!?

Košarkarji Uniona Olimpije bodo imeli v četrtek novo priložnost, da si zagotovijo nastop v drugem delu Evrolige, kar jim ni uspelo že šest sezon. V tekmi kola, kar pomeni, da bo šla televizijska slika iz Stožic v 195 držav, bodo gostili zasedbo Armani Jeansa, ki so jo na prvi tekmi v Milanu premagali za štiri točke. Na tribunah stožiške dvorane bo zato tudi celotno vodstvo Evrolige z direktorjem Jordijem Bertomeuom na čelu. Olimpija je žrtev izenačene skupine D, zato mora štirim dosedanjim zmagam dodati še eno, da bo lahko v miru pričakala zadnje tri tekme – gostovanji v Atenah in Valencii ter CSKA Moskva doma. Ugodnejše priložnosti kot v četrtek verjetno ne bo imela.

"To je tekma, ki jo moramo dobiti. Že na začetku sezone smo jo obkrožili kot eno od potencialnih zmag, zdaj ko smo prišli v položaj, da se lahko z njo uvrstimo v Top 16, pa sploh ne smemo zatajiti," pravi trener Jure Zdovc, ki se zaveda, da je tekmec sila neugoden, pritisk zmage pa tudi nosi svoje breme. "Od igralcev na vsaki tekmi zahtevam zmago, zato to ne bi smela biti težava. Imamo pa veliko prednost v zvesti publiki, ki je naš šesti igralec."

Kaznovani sodniki
in ne Batiste!?

Kot je povedal tiskovni predstavnik kluba Matevž Zupančič, je bilo vodstvo Evrolige seznanjeno z grobim prekrškom centra Panathinaikosa Mika Batista in si ga tudi večkrat ogledalo. Edini ukrep, če verjamete ali ne, ki je sprejelo, pa je bil, da je kaznovala sodniško trojko, ker je Batistu dosodila le nešportno osebno.

Tudi Vlado Ilievski se zaveda, da je Armani Jeans sila neugoden tekmec, ki je v gosteh presenetil že Valencio in CSKA Moskvo. "So ekipa, ki bolje igra v gosteh kot doma. Potrebujejo to zmago in naredili bodo vse, da jo dosežejo. A podobno razmišljamo tudi mi, zato sem prepričan, da bo tekma izenačena in trda. Igrati bomo morali zbrano, požrtvovalno in paziti, da storimo čim manj napak," pravi Ilievski.

Na prvi tekmi v Milanu je Olimpija zmagala s 76:72, vendar pa bodo Milančani tokrat brez poškodovanih Jonasa Mačiulisa in Alekseja Pečerova, ekipo pa je okrepil visok belgijski center Tomas van den Spiegel. "Zdaj med ekipami ni več skrivnosti, zato bodo o zmagah odločale druge malenkosti. Se pravi, skok, obramba, prosti meti in seveda kakovost posameznikov," pravi Zdovc in dodaja: "Union Olimpija doslej ni imela sodniške pomoči in glede na to, da smo se v izenačeni skupini znašli na poti velikih in premožnih ekip, je tudi v prihodnjih tekmah ne moremo pričakovati."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.