Šport > Košarka
9 ogledov

Tekma Olimpije med vrhunci 1. kroga

Union Olimpija - Efes Pilsen Žurnal24 main
Uradna spletna stran Evrolige je tekmo med Union Olimpijo in Efes Pilsnom uvrstila med vrhunce prvega kroga najmočnejšega klubskega tekmovanja v evropski košarki.

Na spletni strani euroleague.com izpostavljajo tekmo Uniona Olimpije v prelepi novi dvorani v Stožicah pred 8.700 glasnimi navijači in zmago zmajev po dveh podaljških z 95:90.

To je bila šele tretja tekma v zgodovini tega tekmovanja, ki je bila odločena po dveh podaljških. Posebej so izpostavili prvega junaka srečanja Američana Kevinna Pinkneyja, ki je izsilil prvi podaljšek, skupaj pa dosegel kar 23 točk.

Olimpija je zahvaljujoč podaljškoma s 95 točkami trenutno najbolj učinkovito moštvo tekmovanja, Pinkney pa je uvrščen na visoko tretje mesto strelcev. Na vrhu kraljuje igralec zagrebške Cibone Bojan Bogdanović, ki je pri porazu pri Barceloni sodeloval z 28 točkami. Na lestvici najboljših strelcev je od Slovencev Goran Jagodnik osmi (21 točk), Gašper Vidmar, ki brani barve Fenerbacheja pa, deli 15. mesto (17 točk proti Lietuvos Rytasu).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.