Šport > Košarka
2905 ogledov

Tekma za bron, žoga za podaljšek se je odbila od obroča

košarkarska reprezentanca do 18 let FIBA
Mladi slovenski košarkarji so ostali brez želenega odličja.

Mladi slovenski košarkarji do 18. leta starosti so na evropskem prvenstvu v turškem Izmirju osvojili četrto mesto ter si hkrati priigrali nastop na svetovnem prvenstvu do 19 let, ki bo prihodnje leto potekalo na Madžarskem. V tekmi za bronasto odličje so po boju za vsako žogo morali priznati premoč Srbiji, ki je zmagala s 70:67.

Slovenci so enako kot v polfinalu proti Turčiji dobro odprli dvoboj in tokrat proti Srbiji sredi druge četrtine povedli s prednostjo 10 točk pri rezultatu 29:19. A nadaljevanje je bilo manj uspešno, njihovi tekmeci pa so se jim pred glavnim odmorom približali le na dve točki zaostanka, bilo je 34:32 za Slovenijo.

Po izenačeni tretji četrtini se je Slovenija v zadnjo še vedno podala s prednostjo dveh točk, nato pa so Slovenci v petih minutah in pol dosegli le dve točki. Srbija je takrat vodila z 62:56, nato pa je tri minute pred koncem dvoboja povedla že s desetimi točkami naskoka. A izbranci selektorja Danijela Radosavljevića se niso predali, vrnili so se v igro, v zadnjih sekundah pa bi lahko s trojko celo izsilili podaljšek. A met Jana Zemljiča ni bil dovolj natančen.

Alen Zulić je zbral 16 točk, eno manj je k devetim skokom in petim asistencam dodal Zemljič. Pri Srbiji je Đorđe Ćurčić dosegel 21 točk, Lazar Đoković pa 15.

"Kljub porazu so Slovenci s predstavami navdušili košarkarsko javnost in s to generacijo še naprej ostajajo v ožjem evropskem vrhu. Novo priložnost za dokazovanje bodo imeli že na svetovnem prvenstvu prihodnje leto," so zapisali pri KZS.

Slovenske košarkarice do 18 let pa so v bolgarski Sofiji na EP v finalu divizije B premagale Portugalsko z 59:44 in si priigrale uvrstitev v elitno divizijo evropskega prvenstva.

Slovenke so že v skupinskem delu nanizale same zmage. V prvih treh obračunih so premagale reprezentance Estonije, Bolgarije in Ukrajine, v četrtfinalu so z 59:56 ugnale Hrvatice, v polfinalu z 82:48 Slovakinje in v finalu še Portugalke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.