Šport > Košarka
9 ogledov

Tekma zvezd prvič v Novem mestu

1/2
Žurnal24 main
Šestindvajsetega decembra se bodo na enem mestu zbrali vsi najboljši košarkarji, ki v tej sezoni igrajo pod slovenskimi koši. Že 17. Dan slovenske moške košarke bo premierno gostila novomeška dvorana Leona Štuklja.

Na Košarkarski zvezi Slovenije so se odločili, da bodo 17. dan slovenske moške košarke tokrat priredili na Dolenjskem, pri organizaciji pa jim bo pomagal domači klub KK Krka. Vrhunec dneva bo kajpak članska tekma med Vzhodom in Zahodom , ki jo bo prenašala nacionalna televizija. Vzhod bo sestavljen iz igralcev Heliosa, Elektre, Zlatoroga, Hopsov, Alposa, Rogle in Krke, Zahod pa iz igralcev Uniona Olimpije, Geoplina Slovana, TCG Mercatorja, Kraškega zidarja Jadrana, Zagorja KD FT in Luke Kopra.


Tone Krump, Franci Kek, Marko Milič in Matej Avanzo (od leve proti desni) © Saša Despot

 
 

Spored prireditve

12:30 Mlajši pionirji (igralci, rojeni leta 1995, in mlajši)
14:15 Mladinci (igralci, rojeni leta 1990, in mlajši)
16:00 Kadeti (igralci, rojeni leta 1992, in mlajši)
17:45 Pionirji (igralci, rojeni leta 1993, in mlajši)
20:30 Članska tekma Vzhod – Zahod (TVS 2)

Glasujte in se usedite na klop
Kot je že v navadi, lahko vsi košarkarski navdušenci za prvi peterki in oba trenerja glasujete prek spleta ( www.kzs-zveza.si/glasovanje ). Glasovanje se je začelo v četrtek, do včeraj pa je sodelovalo že 1500 ljudi. Za zdaj so premočno v vodstvu Marko Milič , Goran Dragić in Memi Bečirović . Vsak je zbral prek 700 glasov. Vsi, ki boste glasovali, se boste potegovali za lepe nagrade, dva srečneža pa bosta – kot že v prejšnji sezoni – spektakel spremljala z najboljših sedežev. Pomagala bosta namreč izbranima trenerjema pri vodenju moštev. V vsakem moštvu bodo lahko največ po trije igralci iz enega kluba. Glasujete lahko do 19. decembra.

Marko Milič © Saša Despot

 
Ambasador Milič
Kapetan Uniona Olimpije Marko Milič je z veseljem sprejel vlogo ambasadorja prireditve. "Na začetke tekem All Star imam zelo lepe spomine. Zelo sem vesel, da ideja ni zamrla ter da se seli po košarkarskih mestih. Rezultat je tu v ozadju, v sproščenem vzdušju pa igralci lahko izvedemo kakšno vragolijo, ki jo sicer le na zunanjih igriščih," je dejal Milko, ki se je pred tedni poslovil od dresa slovenske izbrane vrste.

Pred začetkom zadnje četrtine članske tekme mu bo zato KZS podelila prav posebno priznanje, ki pa ga idejni vodja dogodka Matej Avanzo še ne želi razkriti: "Obljubim lahko samo, da bo res prvovrstno presenečenje." Le dan pozneje bo, verjetno v Ljubljani, na sporedu še tekma All Star lige NLB. A kot je zatrdil Avanzo, se bodo spektakla v Novem mestu udeležili vsi najboljši.

Pionirji pod žarometi
Podobno kot lani bodo tudi letos neposredno pred člansko tekmo na parketu najboljši Pionirji, družbo pa jim bosta delala dva reprezentanta. Imeni za zdaj ostajata skrivnost. Organizatorji so seveda poskrbeli za bogat spremljevalni program. Tako ne bosta manjkali tradicionalni tekmovanji v metanju trojk in zabijanju (Milič bo le v žiriji), na novo pa se bodo igralci udarili na posebnem poligonu, imenovanem Planetov Basket Master. Predstavila se bo novomeška plesna skupina Daisy Girls, tam bodo Zmajčice in glasbena skupina Mame Manke in Francija Keka , posebno košarkarsko točko pa pripravljajo najmlajši Krkini nadobudneži. Ob uvodu bosta zbrane navdušila svetlobni in laserski šov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.