Šport > Košarka
74 ogledov

Teomanovim sinovom ne zapirajo vrat

alibegović dončič Benjamin Kovač
Predsednik italijanske košarkarske zveze želi, da bi sinovi Teomana Alibegovića igrali za Italijo. Zagotovo pa si jih bodo ogledali tudi na KZS. "Vrat ne zapiramo," nam je dejal Matej Avanzo.

Na Dnevu slovenske moške košarke smo se z najboljšim strelcem slovenske košarkarske reprezentance, Teomanom Alibegovićem, pogovarjali tudi o njegovih sinovih, Mirzi, Amarju in Denisu, ki gredo po očetovih stopinjah. Igrajo v Italiji, kjer jih želijo imeti v svojih izbranih vrstah. "Sam bi najraje videl, da igrajo na našem prostoru. Tukaj je moje srce, tukaj živijo moj oče in mama, brat in sestra. Tudi sam sem igral v Sloveniji, bil sem kapetan, zato bi zelo rad videl, da moji sinovi igrajo tu," je dejal Alibegović. A zdaj je na potezi Košarkarska zveza Slovenije.

Nedvomno se bomo potrudili, da si jih ogledamo na lastne oči, ali da jih povabimo na kakšno od naših akcij.
Matej Avanzo

Za komentar smo prosili direktorja slovenske reprezentance, Mateja Avanza: "To je vprašanje stroke. Za to imamo strokovni svet. Jaz sem to pobudo na svet že poslal. Ne dvomim, da bo strokovni svet na eni od naslednjih sej o tem razpravljal. V njihov talent ne dvomim. Jaz jih sicer še nisem videl igrati, zato težko ocenjujem, ali je to to ali ni. Nedvomno se bomo potrudili, da si jih ogledamo na lastne oči, ali da jih povabimo na kakšno od naših akcij. Nato pa bomo lahko kaj bolj konkretni."

Alibegović je dejal, da na KZS že vedo, kaj je potrebno storiti, da bi nekoč res igrali za Slovenijo, a ni želel povedati, kaj s tem misli. "Tega tudi jaz ne vem," nam je dejal Avanzo. Mirza, Amar in Denis so še najstniki in zato se z odločitvijo za zdaj res še ne mudi. "Vrat ne zapiramo. Za to bo še prišel čas. Ne gori voda," dodaja Avanzo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.