Šport > Košarka
59 ogledov

Težave tudi z gostiteljem finala lige ABA

Union Olimpija Budućnost VOLI liga ABA dvorana Stožice Lisac Nebojša Tejić/ABA
Prvi operativec lige ABA Roman Lisac je za srbski Telegraf izjavil, da ponudba, ki jo je za organizacijo zaključnega turnirja poslal Beograd, ni dovolj visoka. Za organizacijo finala v srbski prestolnici se je sicer močno zavzel župan mesta Milovan Đilas.

"Spoštujem in cenim gospoda Đilasa in njegovo željo, da bi bil Beograd domačin, toda moram reči, da je ponudba majhna in ni dobra. Potrebujemo več," je v pogovoru za srbski dnevnik Telegraf dejal Roman Lisac.

Liga ABA se je pred dnevi z našla v hudi godlji, ko je postalo jasno, da so pravila okrog mest, ki vodijo v Evroligo, zelo nejasna, zdaj pa se bo očitno zapletlo tudi pri organizaciji finala. Lisac je srbskim medijem jasno povedal, da je ponudba mesta Beograd prenizka, saj je treba v obzir vzeti tudi zavarovanje dvorane, ki ni v lasti kluba.

"Gospod Đilas nam daje le dvorano, ki je v lasti mesta. Ne daje recimo niti kotizacije, zdaj pa moram najti podjetje, ki mora zavarovati dvorano pred škodo. Je mogoče, da v Srbiji ni niti ene takšne? Ne glede na to je škoda vedno problem. Zgodi se tudi, ko Partizan igra v Evroligi," je dejal Lisac.

Đilas je ponudil le dvorano

"Beograd je še vedno v konkurenci, ampak ni logično in mislim, da se boste strinjali, da jaz iz Slovenije koordiniram in se pogovarjam s srbsko policijo glede varnosti. Đilas nam je enostavno ponudil le dvorano, mi pa jo lahko dobimo kjer hočemo," je še pristavil Lisac.

Končna odločitev naj bi padla do nedelje, poleg Beograda pa so kandidati še Skopje, Laktaši, Kragujevac in Niš.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.