Šport > Košarka
16 ogledov

Thompson najbolj zaznamoval tekmo zvezd

Deon Thompson Saša Despot
Jubilejni dvajseti slovenski all Stars v Domžalah so s pičlo točko prednosti dobili Tujci, ki so Domače košarkarje ugnali z 89:88. Za najkoristnejšega igralca tekme (MVP) je bil izbran član Uniona Olimpije Deon Thompson.

Zmagovalci jubilejne dvajsete tekme zvezd, vrhunca dneva slovenske košarke, ki je potekal v Domžalah, so bili Tujci, ki so zasedbo najboljših domačih igralcev iz slovenskih klubov premagali z 89:88 (23:28, 49:44, 74:67). Naziv najkoristnejšega igralca tekme (MVP) si je s 24 točkami prislužil Deon Thompson (Union Olimpija).

Dvorana Komunalnega centra v Domžalah je bila v ponedeljek v znamenju oranžne žoge in obročev, saj so se v njej predstavili vsi mladi rodovi slovenskih košarkarjev, vključno z najboljšimi domačimi in tujimi igralci, ki nastopajo v ligi Telemach oziroma ligi ABA. Za razliko od premnogih dosedanjih izvedb All Stars so tokrat igralci prikazali zavzeto igro, tako da so lahko gledalci uživali v enakovredni in borbeni predstavi, ki so jo na koncu tesno, a zasluženo dobili Tujci.

Za zmagovalce so poleg Thompsona največ točk zabeležili Darnley Earl Gay (13), Igor Marić (12) in Sasu Salin (11), pri Domačih pa je dvomestno število točk dosegel le Jaka Blažič (16), ki je po statističnem indeksu za las zaostal za Thompsonom (21:20), hkrati pa je izgubil tudi v finalu zabijanja.

Zmagovalci tradicionalnih tekmovanj, ki potekajo med četrtinami tovrstnih prireditev, so postali Klemen Prepelič (Helios) v metanju trojk Adecco, Alen Blesić (Rogaška Crystal) v zabijanju Smoki in ekipa Matic Hudobivnik - Darnley Earl Gay - Miha Brajnik na tako imenovanem spretnostnem poligonu Mobitel.

Podeljena so bila tudi priznanja za najboljše posameznike v pretekli sezoni. Najboljši slovenski košarkar je Erazem Lorbek, najboljši trener Jure Zdovc, najboljši igralec iz lige Telemach Zoran Dragić, Luka Rupnik pa je dobil nagrado za najboljšega mladega slovenskega košarkarja v domačem prvenstvu.

All Star:

Domači : Tujci 88:89 (67:74, 44:49, 28:23)
Blažič 16, Dragić in Balažić 9; Thompson 24, Gay 13, Marić 12, Salin 11

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.