Šport > Košarka
7 ogledov

Thunder grmi: tretja zmaga za vodstvo

Kevin Durant Reuters
Oklahoma je v finalu zahodne konference lige NBA v zmagah s 3:2 povedla proti San Antoniu, potem ko je peto tekmo dobila s 108:103. Pri zmagovalcih je znova blestel Kevin Durant, ki je samo v drugem polčasu dosegel kar 22 točk (skupaj 27).

Košarkarji Oklahoma City Thunder so dobili peto tekmo polfinala lige NBA in v seriji na štiri zmage vodijo proti San Antonio Spurs s 3:2. Tretjo zaporedno zmago so dosegli v gosteh s 108:103. Za zmagovalce je Kevin Durant dosegel 27 točk, od tega 22 v drugem polčasu, Russell Westbrook jih je dodal 23, na domači strani pa je Manuel Ginobili zbral 34 točk, vendar je v odločilnem trenutku zgrešil trojko za izenačenje na 106:106.

San Antonio je tako izgubil že tretjič zapored, potem ko je imel do prejšnjega tedna niz dvajsetih zmag in bil v dvoboju z Oklahomo nesporni favorit. "Veliko smo se naučili od prve tekme. Tudi tedaj smo v zadnjo četrtino vstopili s precejšnjo prednostjo, nato pa je žoga slabo krožila in ostali smo praznih rok. Tokrat smo zmagali, ker smo igrali dovolj čvrsto," je po tekmi dejal trener Oklahome Scott Brooks.

Srečanje je bilo razburljivo in polno preobratov. Gostje so imeli na začetku drugega polčasa že 14 točk prednosti, nato se je v ospredje prebil San Antonio, zadnjo četrtino pa so znova bolje začeli gostje. Devet minut pred koncem tekme so imeli trinajst točk naskoka. Na sceno je tedaj stopil Tim Duncan in San Antonio minuto do konca približal vsega na koš zaostanka. Gostitelji so imeli celo priložnost za izenačenje, vendar je Ginobili zgrešil trojko s težkega položaja.

"Danes se nismo borili. Zlasti v prvem polčasu so bili igralci neprepoznavni. Če smo na prejšnjih tekmah solidno odigrali tri četrtine, smo tokrat zgledno odigrali zgolj dve. Od takem pristopu bo serije hitro konec," je dejal trener San Antonia Gregg Popovich.

Naslednja tekma bo v noči iz srede na četrtek po našem času v Oklahomi, morebitna sedma pa konec tedna ponovno v San Antoniu.

V drugem polfinalu na vzhodu je rezultat med Miamijem in Bostonom izenačen na 2:2.

Liga NBA, konferenčni finale, zahod, peta tekma:

San Antonio Spurs : Oklahoma City Thunder 103:108 /2:3/
Ginobili 34, Parker 20; Durant 27, Westbrook 23

// - izid v zmagah, igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.