Šport > Košarka
70 ogledov

Tivoli ostal brez izvajalca 114 dni pred EP

ljubljana 07.12.10 Hala Tivoli, sportna dvorana, zaavod tivoli, foto: nik rovan Nik Rovan
Ljubljansko gradbeno podjetje ZIR d.o.o., ki naj bi z Mestno občino Ljubljana sklenilo pogodbo o prenovi Hale Tivoli, je v ponedeljek po besedah ljubljanskega župana Zorana Jankovića odstopilo od dogovora. Podjetje, ki ga zastopa direktor Robert Zelenko, je sporočilo, da dogovorjenih del ne bo moglo izvesti v dogovorjenem roku.

Kot je na današnji seji Mestne občine Ljubljana (MOL) še dejal župan Zoran Janković, se roka za dokončanje del zdaj bržkone ne da več uloviti, tako da bo v prihodnjih dneh nujen sestanek s predstavniki Košarkarske zveze Slovenije, na katerem bodo spregovorili kako in v kakšni obliki izvesti tekme septembrskega EuroBasketa v dvorani Tivoli.

Janković je še dejal, da zdaj glede dvorane Tivoli sledi načrt B. Podjetje ZIR d.o.o. je bilo konec aprila izbrano kot najugodnejši ponudnik za prenovo dvorane Tivoli, MOL pa naj bi za dela plačala slabih 8,9 milijona evrov.

Na pogajanjih je sodelovalo skupaj pet gradbenih podjetij, pri čemer je najnižjo ceno za prenovo ponudilo podjetje ZIR d.o.o. Gradbena dela naj bi se po prvotnem dogovoru začela 11. maja.

Pred kratkim namenili še 3,9 milijona več

Ljubljanski svetniki so na seji pred nekaj več kot dvema tednoma sicer odločili, da bodo za obnovo Tivolija namenili dodatnih 3,9 milijona evrov, kar je prvotno investicijo s 5,3 povišalo na 9,2 milijona evrov.

EP se bo s prvimi tekmami začelo 4. septembra, ko bo v Tivoliju na sporedu prvi obračun skupine A med Izraelom in Veliko Britanijo. V ljubljanski skupini bodo igrale še Ukrajina, Francija, Nemčija in Belgija.

Komentarjev 4
  • Avatar roksa
    roksa 18:11 13.maj 2013.

    Točno tak in spet bo pingvin kasiral.Kak toti opankar državo okrog prenaša!!!!!!!

  • mrki 17:32 13.maj 2013.

    no zdej pa nasropi Gradis G !! za 3 mio več

  • Ronald Reagan 16:58 13.maj 2013.

    ma ja...tip se je zavedel, da denarja nikoli ne bi videl...Zadnji hip ga je srečala pamet in je odstopil od "fešte" z največjim ljubljanskim gangsterjem.Plan "B" pa ne pomeni nič drugega kot, da bo nekdo od domačih pokasiral ...prikaži več 3-4 miljončke in nič naredil...morda samo malarijo...balkansko mafijaška posla...JBG