Šport > Košarka
7 ogledov

Tivoli zahteval odhod Džikića

Je bila odlična tekma z Zadrom le muha enodnevnica ali se centru zmajev obeta za Žurnal24 main
Košarkarji Uniona Olimpije so bili v 6. kolu Evrolige pred domačimi navijači ponižani in izžvižgani. Joventut jih je razbil s kar 86:65. Navijači so zahtevali odhod trenerja Aleksandra Džikića.
 

Evroliga, skupina C, 6. kolo

U. Olimpija : Joventut 65:86
Fenerbahče : Tau Ceramica 69:81
Lottomatica : Alba 70:64

Kdor je pred srečanjem razmišljal o uspehu, kaj šele o zmagi z več kot 17 točkami, je bil, milo rečeno, utopist. Košarkarji Uniona Olimpije so doživeli boleč poraz, kar pomeni, da imajo zmaji le še teoretične možnosti za napredovanje v drugi del. Joventut , ki je bil boljši že na prvi tekmi, je tokrat slavil zmago s 86:65. Ljubljančani, ki so bili pred domačimi navijači brez pravih idej, v napadu pa povsem nerazpoloženi, so tako doživeli še peti poraz v tem tekmovanju. Najboljša strelca pri gostiteljih sta bila Frank Robinson in Jasmin Hukić s po 15 točkami, pri Špancih je največ točk – 16 – dal Luka Bogdanović . Navijači pod Rožnikom so že nekaj minut pred koncem zahtevali odhod trenerja Olimpije Aleksandra Džikića . Podobno "nagrado" je doživel Vlado Ilievski , najdražji igralec Uniona Olimpije, ki je poleti prišel v klub kot velika okrepitev. Ko je v 26. minuti zapustil parket, je dvorana njegov odhod na klop pospremila z žvižgi.

 

Skavt v Tivoliju

Na tribuni je bil tudi skavt italijanskega prvoligaša Benettona. Po naših informacijah je spremljal prav igro Mirze Begića.

O katastrofalni predstavi Olimpije ne gre izgubljati besed. Vzklik "Džikić, adijo!", ki je odmeval s tribun, pove vse. Zmaji so padli brez boja. Realnih možnosti za napredovanje ni več, ostaja le še teorija. Boleč poraz pa bo zaradi številnih predmetov, ki so jih gledalci zmetali na parket, pospremila še denarna kazen Evrolige.

Agent Enes Trnovčević je še posebej spremljal Mirzo Begića. © Saša Despot

 
Begić podaljšal, a ...
V tej sezoni je najboljši zmaj Mirza Begić , ki so se ga v klubu pred začetkom sezone želeli znebiti. "Mirza je v tej sezoni veliko bolj samozavesten. Verjame vase. Prav zaradi tega je tudi postal tako dober," je dejal njegov agent Enes Trnovčević , ki ga spremlja vse od začetka njegove kariere: "Zdaj je končno dozorel. Tako osebnostno kot telesno. Vedno je zaostajal v biološkem razvoju, šele lani je nehal rasti." Begić je pred tedni podaljšal pogodbo še za dve leti. "Imeli smo izjemno veliko ponudb od vsepovsod. V igri so bile najmočnejše košarkarske države, tudi Španija in Italija. A Mirza se je odločil, da bo ostal v Ljubljani," pravi Trnovčević, ki ima o Olimpiji dobro mnenje: "To je klub, ki bi po ugledu sodeč moral biti višje. Verjamem, da se bo kmalu vrnila med najboljše. V Tivoliju je bilo vedno največ skavtov, nikjer drugje v Evropi se jih ni zbralo toliko. Olimpija se počasi vrača na pota stare slave in v roku dveh let bi ji to lahko tudi uspelo. Da bo postala stara Olimpija, taka kot takrat, ko jo je vodil Rado Lorbek." Begić je pogodbo res podaljšal, a to ne pomeni, da ne more oditi. "Seveda ne. Podpisal je tako pogodbo, da lahko ob določeni odškodnini klub tudi zapusti," še pove Trnovčević in se na naše vprašanje o tem, koliko je njegov varovanec vreden na evropski tržnici, le nasmehne: "Veliko, zelo veliko. Več vam pa ne povem."

Misija nemogoče
Olimpija bo naslednji teden v sredo gostovala pri Tau Ceramici , ki je nocoj v Turčiji nadigrala Fenerbahče . Za napredovanje bo zdaj treba zmagati ali v Španiji ali kasneje v Rimu, kar pa je misija nemogoče. Dejstvo je, da bo evropska sezona tokrat končana tako zgodaj kot še nikoli.

 

Deževale so čokolade

Nezadovoljstvo tivolskega občinstva se je stopnjevalo minuto za minuto. Ob neki sodniški odločitvi v drugem polčasu so tako na parket letele številne čokolade. Podjetje Spar je namreč podarilo tono čokolade ali drugače povedano, v Tivoliju se je znašlo deset tisoč stogramskih čokolad.

"Zelo neprijeten poraz za nas. Uvrstitev med najboljših 16 ostaja neizpolnjen cilj. Nisem zadovoljen z učinkovitostjo nekaterih igralcev. Delali smo preveč napak, tudi jaz. Seveda sem slišal klice s tribun. Ob takšni predstavi zagotovo ne bodo vzklikali: 'Džikić je car.' Če bi bil sam med navijači, bi si tudi žvižgal. O odstopu nikakor ne razmišljam, to bi bilo najlažje narediti," je po tekmi dejal trener Aleksandar Džikić . "To je bila težka tekma proti ekipi, s katero se borimo za napredovanje. Zato smo morali zmagati in uspelo nam je. Zdaj smo v izvrstni poziciji za uvrstitev v drugi del," pa je povedal mladi zvezdnik Joventuta Ricky Rubio , ki je po operaciji zapestja prvič v tej evropski sezoni stopil na parket.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.