Šport > Košarka
1503 ogledov

Mavs na kolenih: "To je bil naš prvi test in mi smo pogrnili"

Dallas Clippers Epa
Košarkarji Dallasa so slabo začeli letošnjo končnico v ligi NBA.

Košarkarji Dallas Mavericks in trener Jason Kidd so potegnili črto pod uvodni obračun letošnje končnice, na katerem so morali v gosteh s 97:109 priznati premoč Los Angeles Clippers.

Usoden je bil prvi polčas, v katerem so gostje ob tragičnem metu iz igre dosegli samo 30 točk. V drugem delu so pokazali bolj čvrsto igro, a do preobrata niso mogli.

Luka Dončić NBA končnica Šport Dallas razbit v prvem polčasu, v drugem Luka in kolegi pokazali več

Luka Dončić je po slabšem začetku tekmo sklenil s 33 točkami ob 42-odstotnem metu iz igre, 13 skoki in šestimi podajami. Slovencu igra v prvem delu nikakor ni stekla, grešil je z vseh položajev razen s črte za proste mete (7/8), neizkoriščene pa so ob nenatančnih metih soigralcev ostale tudi številne njegove podaje. V drugem delu je ob bolj fizični in preudarni igri Dallasa uspel izboljšati svojo statistiko.

Dallas Clippers | Avtor: Epa Epa
"V drugem polčasu smo bili bolj fizični v obrambi. Tako bi morali igrati vso tekmo in iz tega moramo izhajati. Oni so igrali zelo dobro v obrambi in na to se moramo v nadaljevanju serije prilagoditi."

"Igrati moram agresivno. To je bila moja napaka v prvem polčasu, preprosto nisem bil dovolj agresiven. Pogledati si moramo posnetek in zaigrati tako, kot smo to storili v drugem polčasu. Tako bi morali igrati celo tekmo. Iz tega se lahko kaj naučimo," je povedal 25-letnik.

Pri domačih je ob odstotnosti poškodovanega Kawhija Leonarda blestel James Harden z 28 točkami in osmimi podajami.

"Že res, da smo se pripravljali na to, da bo igral Kawhi Leonard, a to ne bi smelo vplivati na našo mentaliteto. Oni so se brez njega zelo dobro znašli in izpeljali svoj načrt. Sami pa moramo biti osredotočeni vseh 48 minut, to je vendarle končnica," je še razočarano dodal Dončić.

Luka Dončić Priznanja Šport In potem so bili trije: NBA objavila finaliste za nagrado MVP

Dallasa iz brezna, v katerem se je znašel v prvem polčasu, ni mogel potegniti niti Kyrie Irving. "To je bil naš prvi veliki test. Več kot očitno smo pogrnili. Izgubili smo. Toda mislim, da lahko določene pozitivne reči prenesemo v drugo tekmo. Ne smemo preveč razmišljat, to je vendarle serija. Zdaj ne smemo izgubiti samozavesti. Prepričan sem, da bodo soigralci bolje metali na drugi tekmi," je menil Irving, ki je dosegel 31 točk, sedem skokov in štiri podaje.

Dallas Clippers | Avtor: Epa Epa

Svoj pogled je delil tudi trener Kidd. "V prvem polčasu smo si izkopali luknjo. Pozitivna stvar je ta, da smo se v drugem še vedno borili. Pričakovali smo fizično igro, vendar se nismo odzvali na enak način. Všeč mi je bila naša igra v drugem polčasu in na tem moramo graditi," je povedal.

Mavs v nekem trenutku zaostajali celo za 29 točk, tekmo pa so sklenili z zgolj 39-odstotnim metom iz igre (31-80) oziroma 30-odstotnim metom za tri (10-33).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Zoran
    StarMačk 14:33 22.april 2024.

    Glede na to kakšen met so sinoči imeli je bila velika sreča, da igrajo ravno s Clippersi, ker vsaka druga ekipa iz končnice bi jih razbila s +50!

  • Ender3 09:12 22.april 2024.

    Avtorju 🖕