Šport > Košarka
6 ogledov

''To je tekma, ki jo moramo dobiti'

eurobasket 2015 Saša Despot
Slovenske košarkarje čaka danes še zadnja tekma v predtekmovanju evropskega prvenstva v Zagrebu. Ponovno od 15. uri se bodo pomerili z Makedonijo.

Slovenija si je pred odhodom na eurobasket zastavila cilj vsaj tretje mesto v skupini C. Tako bi se v osmini finala srečala z drugouvrščeno ekipo iz skupine D, kjer je položaj pred zadnjim krogom še precej nejasen. Glede na to, da Slovenija ob zmagi proti Makedoniji ne more višje od tretjega mesta - ob porazu pa je lahko četrta ali pa celo izpade iz nadaljnjega tekmovanja, če Gruzija pripravi presenečenje proti Hrvaški -, so njeni možni tekmeci v osmini finala Litva, Latvija ali Češka.

Trener Jure Zdovc je že večkrat povedal, da se s preračunavanjem ne ubada in da gre vsako tekmo na zmago. Njegova največja bojazen je utrujenost igralcev, ki so v petih dneh odigrali štiri tekme. A to velja tudi za Makedonijo, ki ima ob tem v povprečju precej starejšo postavo in ne tako dolgo klop kot Slovenija. Je pa tudi res, da bodo šli na vse ali nič, saj jih le zmaga pelje v nadaljnje tekmovanje.

"Veliko igrajo ena na ena, so neugodna ekipa, vendar mislim, da smo mi boljši," pravi Blažič, Zoran Dragić pa dodaja: "To je tekma, ki jo moramo dobiti, podobno kot proti Gruziji in Nizozemski."

Najstarejši slovenski reprezentant, kapetan Jure Balažić (34 let), meni, da je ekipa fizično dobro pripravljena. "Veliko smo delali na fizični kondiciji. Sigurno nismo tako sveži kot na začetku tekmovanja, a glede na to, da imamo dovolj igralcev na voljo, mislim, da s tem ne bo težav."

Makedonija za napredovanje potrebuje zmago in še ugoden razplet na zadnji tekmi, se pravi zmago Hrvaške proti Gruziji. Njihov organizator igre Vlado Ilievski zato pravi: "Samo uspeh nas vodi naprej. Moramo igrati, kot da je to naša zadnja tekma v življenju."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.