Šport > Košarka
15 ogledov

To je Wade prišepnil Dragiću

goran dragić miami heat spoelstra wade EPA
Miami Heat so na sedmi tekmi polfinala vzhodne konference morali priznati premoč Toronto Raptors (116:89) in končali letošnjo sezono v ligi NBA.

Zdesetkana Vročica je obstala na zadnji stopnici pred vstopom v finale vzhodne konference, kjer se bosta za veliki finale najmočnejše košarkarske lige na svetu pomerila lanskoletni finalisti lige Cleveland Cavaliers in Toronto Raptors.

Miami je odločilno sedmo tekmo izsilil tudi po zaslugi slovenskega košarkarja Gorana Dragića, ki je na šestem obračunu dosegel zanj rekordnih 30 točk, tokrat pa ni bil tako dobro razpoložen, saj jih je dosegel le 16.

Upoštevajoč, da se je pri 16 točkah ustavil tudi sicer najboljši strelec in gonilna sila ekipe Dwayne Wade, Miami ni imel pravih možnosti proti razpoloženemu Torontu, ki je srečanje dobil s 27 točkami razlike.

''Na zadnji domači tekmi smo bili izenačeni. Nocoj so bili boljši,'' je po porazu športno priznal Dragić in dodal: ''Odigrali so odlično tekmo.''

Slovenski organizator igre po tekmi ni iskal izgovorov za poraz, čeprav so v rednem delu sezone ostali brez Chrisa Bosha, v končnici pa izgubili še Hassana Whitesida.

''Nikoli ne govorimo o tem, da pogrešamo tega ali onega igralca. Nikoli ne iščemo izgovorov. Imamo 14, 15 igralcev. Nikoli ne veš, kdaj boš zaslišal svoje ime, zato moraš biti pripravljen. Seveda bi bilo lažje, če bi imeli na parketu tudi Hassana (Whitesida, op. a.) in C.B.-ja (Chris Bosh, op. a.), a nismo edini, ki se soočamo s tem. Lani se je to zgodilo v Clevelandu. Če se želiš v končnici uvrstiti daleč, moraš ostati zdrav,'' je povedal Dragić.

Miami je tekmo izgubil v zadnji četrtini, ki so jo domači dobili z izidom 30:11. Gostje so se nekajkrat poskušali vrniti v igro, a je Toronto zatrl vsakršno možnost za preobrat. ''Zadevali so iz težkih položajev ali pa dosegli skok v napadu in prišli do drugega napada. Njihovih navijači so bili neverjetni. Ozračje je bilo naelektreno. Ko so začeli zadevati, jim je samozavest še narasla,'' je pojasnil Dragić.

Miamija tokrat ni mogel rešiti niti D-Wade, ki je 16 točkam dodal tri podaje in štiri skoke. ''Izčrpali smo vse svoje možnosti. Naredili smo vse, da bi se uvrstili naprej,'' je dejal prvi zvezdnik ekipe. S prikazanim je bil zadovoljen tudi trener Erik Spoelstra''Nikoli niso iskali izgovorov, nikoli se niso smilili sami sebi. Nihče ni sklonil glave in to nam je omogočilo, da smo prišli tako daleč,'' je dodal trener.

V zaključku tekme, ko je že postalo jasno, da se bodo v finale vzhodne konference uvrstili košarkarji Toronta, se je Wade obrnil proti Dragiću in dejal: ''Naredili smo vse, kar smo lahko.'' ''Vse,'' je odvrnil slovenski reprezentant. ''V tej ligi je treba ostati zdrav. Lahko smo ponosni na to, kar smo naredili,'' je za slovo od sezone pristavil Wade.

In res so lahko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.