Šport > Košarka
43 ogledov

To ne uspeva niti Bojevnikom

cleveland cavaliers EPA
Košarkarji Cleveland Cavaliers so dobili še deseto zaporedno tekmo v letošnji končnici lige NBA in v finalu vzhodne konference povedli z 2:0 v zmagah.

Cleveland Cavaliers v letošnji končnici ne poznajo poraza. LeBron James in druščina so na domačem parketu še drugič premagali Toronto Raptors (108:89) ter v finalu vzhodne konference povedli z 2:0 v zmagah.  Košarkarji Clevelanda so povsem zasenčili Toronto, ki je v polfinalu s 4:3 v zmagah izločil Miami Heat Gorana Dragića.

cleveland cavaliers | Avtor: EPA EPA
Na prvi tekmi konferenčnega finala so Toronto premagali z razliko 31 točk (115:84), na drugi z razliko 19 točk (108:89). Naslednji dve tekmi konferenčnega finala bosta v Torontu.

Kyrie Irving je bil najboljši strelec tekme s 26 točkami, prvi zvezdnik konjenikov James je v statistiko vpisal trojni dvojček s 23 točkami, 11 skoki in 11 podajami, Kevin Love je dodal 19 točk.

Cleveland je znova zaustavil udarni dvojec kanadske ekipe. Kyle Lowry je tako ob petih izgubljenih žogah imel zgolj deset točk, DeMar DeRozan je bil prvi strelec Toronta z 22 točkami.

Cleveland je prvem krogu s 4:0 izločil Detroit, v drugem pa z enakim izidom še Atlanto. Toronto se je v svoj prvi konferenčni finale uvrstil, potem ko je oba kroga dobil šele na sedmi tekmi, tako proti Indiani kot proti Miamiju. Konjeniki so postali komaj četrta ekipa z desetimi zaporednimi zmagami v končnici, med drugim je takšen niz dvakrat uspel Los Angeles Lakers (1989, 2001), enkrat, leta 2012, pa San Antonio Spurs.

Zmagovalec finala vzhodne konference se bo za naslov prvaka lige NBA udaril z zmagovalcem finala zahodne konference, v katerem so se aktualni prvaki Golden State Warriors na drugi tekmi v zmagah poravnali z Oklahoma City Thunder na 1:1.

Liga NBA, končnica, polfinale:

Vzhod

Cleveland Cavaliers : Toronto Raptors 108:89 /2:0/

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.