Šport > Košarka
5366 ogledov

To se na NBA tekmi še ni zgodilo

Doc Rivers Faceboook/Dallas Mavericks
Trener moštva LA Clippers Doc Rivers je poskrbel za trenutek, ki ga na NBA tekmi še ni bilo.

Moštvi LA Clippers in Dallas Mavericks sta ponoči odigrali tekmo rednega dela lige NBA, na kateri so slavili domačini. Na tekmi, kjer se je po dveh izpuščenih tekmah vrnil tudi Luka Dončić in dosegel nov trojni dvojček, je za eno najbolj ganljivih potez poskrbel trener domačih Doc Rivers. 

Devet sekund pred koncem tekme je zahteval minuto odmora in stopil do mikrofona. "Dirk Nowitzki," je zavpil v mikrofon in gledalce spravil na noge. Cela dvorana je stoje ploskala legendarnemu igralcu. "Eden najboljših igralcev vseh časov," je še dejal RIvers.

Nowitzkemu so ob glasnem ploskanju navijačev v roke segli vsi košarkarji na igrišču. "To se še ni zgodilo," sta dogajanje na igrišču pospremila reporterja. 

Nowitzki je proti Clippersom odigral 1500 tekmo v NBA in je tako četrti igralec po številu odigranih tekem v zgodovini lige. Pred njim so le Robert Parish (1611 odigranih tekem), Kareem Abdul-Jabbar (1560 odigranih tekem), John Stockton (1504 odigranih tekem). Do konca rednega dela bo Nowitzki zelo verjetno prehitel tudi Stocktona, ki ima za zdaj le štiri tekme več. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.