Šport > Košarka
28 ogledov

To so razlogi za Dragićevo odsotnost

goran dragić Twitter/Miami Heat
Odsotnost Gorana Dragića v zaključku tretje tekme konferenčnega polfinala je presenetila tudi navijače Miami Heat.

Slovenski košarkar Goran Dragić je zadnje minute tretje tekme s Toronto Raptors v polfinalu vzhodne konference presedel na klopi. Trener Erik Spoelstra ga je na igrišče poslal šele 16 sekund pred koncem, ko je imela njegova ekipa že štiri točke zaostanka.

Pred tem je odločilni met za izenačenje, ki bi ga po mnenju številnih navijačev moral izvesti Dragić, pripadel Joeu Johnsonu, ki je grdo zgrešil, Toronto pa se je v nadaljevanju dokopal do druge zmage in v seriji povedel z 2:1.

O odstotnosti slovenskega organizatorja igre je v svoji rubriki 'Vprašajte Iro' spregovoril tudi novinar Sun Sentinela Ira Winderman, ki pokriva dogajanje v Miamiju. 

''Zakaj Dragića ni bilo v igri? To bi moral biti njegov met, ne pa Johnsonov, ki ni zadel ene trojke v desetih poskusih. Četudi žoga ne bi prišla do Dragića, je bila velika napaka, da ga ni bilo v igri,'' je zapisal eden od navijačev. 

''Če smo iskreni, Dragić v soboto ni imel najboljšega dne. Iz igre je metal 5/14 in 0/3 izza črte za tri točke. Za nameček je imel pet osebnih napak in obetal se je podaljšek. Res pa je, da je Dragić na prejšnji tekmi zadel iz zelo podobnega položaja. Gre za vprašanje, o katerem se je po tekmi veliko govorilo, a Spoelstra se mu je po večini izognil. Vročica je našla način, da je ostala v igri do konca, čeprav je v drugi četrtini ostala brez Hassana Whitesida. To pa pomeni, da ni imela nobenega manevrskega prostora za napake. Vsaka malenkost je pomembna. Dragićeva odsotnost v tisti situaciji je ena od teh malenkosti,'' je odvrnil Winderman.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.