Šport > Košarka
9 ogledov

Tony Parker v Mariboru

Radoslav Nesterovič Žurnal24 main
Naša košarkarska reprezentanca je v pripravah na EP igrala na treh turnirnjih, kjer je zmagala sedemkrat in izgubila štirikrat. Do odhoda v Španijo se bo konec tedna v Mariboru pomerila še s Francijo.
 
 

Pripravljalno obdobje nima velike teže. Ene ekipe namreč igrajo na vso moč, druge taktizirajo. Gre za tempiranje forme. Ti izidi ne pomenijo čisto nič, je pa res, da so zelo dobri.

Tomo Mahorič, trener Dinamo Kijeva

 
S Francozi, ki so poleg Italije in Poljske tudi naš nasprotnik v prvem delu EP, so izbranci selektorja Aleša Pipana pred 11 dnevi izgubili za 20 točk. Pred sklepnim delom priprav ima že tako oslabljena vrsta selektorja Pipana velike težave s poškodbami. Prvi nesrečnik Jaka Lakovič naj bi pri Mariboru že zaigral, v Grčiji pa se je smola na naše košarkarje kar lepila. Na turnirju v Grčiji so se na seznamu poškodovanih pojavili še Aleksandar Čapin, Goran Dragić, Sandi Čebular in Uroš Slokar.



 
 

V reprezentanci so delo zastavili resno. No, meni osebno se je sicer zdel turnir na Kitajskem nesmiselen. Drugače igrajo korektno, zato mislim, da so na EP sposobni priti med prvo osmerico.

Zmago Sagadin, nekdanji selektor slovenske reprezentance

 
Smola slovenske reprezentance
zlomil nos. Takoj po tekmi sta z dr. Goran Dragić si je na začetku druge četrtine sredinega dvoboja proti Grčiji pri prodoru v sredino po trku ob nogo Theodorosa PapaloukasaSlobodanom Macuro odšla v atensko bolnišnico, kjer so mu kost naravnali. Zdaj ga čaka kratek počitek, predvidoma v petek pa bo v Mariboru že lahko treniral in s posebno varnostno masko na tekmi proti Francozom tudi igral. Na isti tekmi jo je skupil tudi Uroš Slokar, ki je dobil močan udarec v predel nad desnim očesom, vendar razen buške na srečo ni bilo hujših posledic. Že na prvi tekmi sta se poškodovala Sandi Čebular in Aleksandar Čapin. Prvi je dobil udarec v komolec, drugi pa ima težave s kolenom. Današnji pregled bo pokazal, kako resna je poškodba kolena organizatorja igre.

 
 

Glede na vse odpovedi in poznejšo poškodbo Jake Lakoviča sem z videnim zadovoljen. Pipan dobro opravlja svoje delo, res pa je, da rezultati na pripravljalnih tekmah ne povejo ničesar. Želim jim predvsem zdravja.

Memi Bečirovič, trener Uniona Olimpije

 
Vilfan je prvič pesimist
Legenda slovenske košarke Peter Vilfan je pred EP brez pravih občutkov glede moči reprezentance. “ Manjka nam kakovost tako na igrišču kot ob njem. Z malce pretiravanja lahko rečem, da naš strokovni štab nima niti 30 odstotkov izkušenj kakega tujega selektorja. To se je pokazalo tako v Beogradu kot na Japonskem, kjer za nameček vloge na igrišču sploh niso bile razporejene. Žal tudi tokrat ni drugače, saj namesto osmih nosilcev igre še vedno igra vseh 12 igralcev,” je v svojem slogu dejal Vilfan.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.