Šport > Košarka
18 ogledov

Toronto slavil na gostovanju v Evropi

 Victor Oladipo  Kyle Lowry orlando magic toronto raptors Profimedias
Liga NBA je sinoči gostovala v Evropi, v Londonu sta se pomerili ekipi Toronta in Orlanda, po podaljšku pa so do 25. zmage v sezoni prišli Kanadčani. Toronto je zmago v razprodani dvorani O2 in 18.700 gledalci slavil s 106:103.

Navijači so z navdušenjem pozdravili vsako akcijo obeh moštev, že od začetka pa je tekma postregla z dinamično igro. Prednosti domačega občinstva tako ni imela nobena ekipa, že v prvi četrtini pa so nekoliko več pokazali favorizirani igralci Toronta. Branilec Orlanda Victor Oladipo je izid izenačil na 96:96 in poskrbel za dodatno veselje gledalcev, ki so s podaljškom dobili še nekaj minut vrhunske košarke.

Na tekmi je bil v ospredju dvoboj evropskih centrov, Jonasa Valančiunasa iz Raptorsov in Nikole Vučevića iz Orlando Magic. Litovec je dosegel 13 točk in devet ujetih žog, Črnogorec pa 17 točk in enajst ujetih žog, pod košem konkurenta nista imela milosti eden do drugega. Najboljši strelec zmagovalcev je bil Kyle Lowry s 24 točkami, Victor Oladipo je s 27 prednjačil pri Orlandu, kjer je bil z 21 učinkovit tudi Francoz Evan Fournier.

San Antonio neporažen na domačih tleh

Ostale tekme so se odvile v ZDA, San Antonio Spurs so na domačem igrišču premagali Cleveland Cavaliers z 99:95. Tony Parker je zbral 24 točk, Kawhi Leonard jih je dodal 20, ostroge pa imajo zdaj na domačih tleh razmerje v zmagah 23-0. V svojem AT&T Centru pa so dobile že 32. zaporedno tekmo, niz, ki se vleče že od 12. marca lani. Dobro je tokrat delovala tudi obramba San Antonia, ki je zvezdnika Clevelanda LeBrona Jamesa do polčasa uspela zadržati le pri sedmih točkah. Na koncu jih je dosegel 23. Cleveland je končal niz osmih zaporednih zmag.

Chicago Bulls so s 115:111 premagali Philadelphio, Jimmy Butler pa je dosegel rekordih 53 točk. Biki so zmago slavili po podaljšku, Butler je iz igre metal 15-30, iz prostih metov 21-25, k temu pa dodal še deset ujetih žog in šest podaj. Chicago je igral brez centra Paua Gasola in branilca Derricka Rosa. Chicago, ki je v drugi četrtini zaostajal že 24 točk, je s to zmago prekinil niz treh zaporednih porazov. Butler je postal četrti bik, ki je na eni tekmi dosegel preko 50 točk, pred njim je to uspelo legendarnemu Michaelu Jordanu, Jamalu Crawfordu in Chetu Walkerju.

Liga NBA, izidi:

Orlando Magic : Toronto Raptors 103:106*
Philadelphia 76ers : Chicago Bulls 111:115*
Memphis Grizzlies : Detroit Pistons 103:101
San Antonio Spurs : Cleveland Cavaliers 99:95
Utah Jazz : Sacramento Kings 101:103
Golden State Warriors : Los Angeles Lakers 116:98

* - podaljšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.