Šport > Košarka
5 ogledov

Trdnjava je padla

Zmaji so doživeli letošnji prvi evroligaški poraz v Tivoliju. Žurnal24 main
Domače občinstvo tokrat ni pomagalo. Košarkarji Uniona Olimpije so v petem kolu Evrolige z 78:92 izgubili proti Tau Ceramici ter zabeležili drugi zaporedni poraz v sezoni.
 

Skupina A

U. Olimpija : Tau Ceramica 78:92
Olympiakos : Prokom 109:65
Siena : Virtus 80:69
CSKA : Žalgiris 78:70

Zmaji so tekmo izgubili že v prvem polčasu, ko niso našli orožja za razpoloženega Igorja Rakočevića . Odlični Srb je v prvih dvajsetih minutah dosegel ravno toliko točk, že v prvi četrtini, ki so jo gostje dobili s 30:16, pa je zadel štiri trojke iz petih poizkusov. Domači branilci so bili enostavno prepočasni. Ko se je Rakočeviću pod košem pridružil še Američan Will McDonald (v prvem polčasu 11 točk), je bilo jasno, da bodo zeleno-beli težko prišli do tretje evroligaške zmage. Prvi domači poraz je bil neizbežen.

Statistika tekme © Sportnet

 
Ko se razjezi sodnik
Nabito polna dvorana je stežka spremljala potop ljubljanske barke. Med občinstvom so bili tudi takšni, ki so nezadovoljstvo izražali z žvižganjem na piščalke. To je razkurilo glavnega sodnika Steliosa Koukoulekidisa , ki je po šestem opozorilu začel piskati kot na železniški postaji. Osebne napake so se na obeh straneh kar vrstile (skupaj 50), zmaji pa se niso nikoli približali na manj kot deset točk zaostanka. Tokrat niso bili pravi, nemoč pa je morda še najbolj ponazoril center Chris Booker , ki se je po prestreženi žogi sam kot duh podal v protinapad, a začetniško izgubil žogo. "Izgubili smo v vseh segmentih igre. Tau je imel več skokov, boljši met, mi pa več izgubljenih žog. Če to vse skupaj sešteješ, je bil enostavno boljši,“ je dejal Goran Dragić , ki je proti svojemu klubu dosegel 10 točk. "Prvi polčas ni bil dober, drugi je bil boljši, toda Tau je v dobri formi in izvrstna ekipa. Če jo hočemo premagati, moramo igrati 40 minut. Tekmo smo izgubili v prvem polčasu. Če hočemo zmagovati doma, moramo tekmece pustiti pod 70 točkami.“ Najboljši igralec tekme Rakočević pa je dejal: "Zanimiva tekma, ki bi lahko bila veliko lepša, če ne bi bilo tako slabega sojenja, ki ga je uprizorila sodniška trojka. Dobro smo se pripravili na Olimpijo, taktično smo odigrali vrhunsko, izvedli veliko lepih akcij, videlo se je, da je kakovost na naši strani.“ Prihodnji teden Olimpijo čaka gostovanje v Bologni .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.