Šport > Košarka
21 ogledov

Trdnjava Stožice: padel CSKA

Giorgi Šermadini Shermadini Sermadini Shermadini
1/21
Žurnal24 main
Union Olimpija je v 9. kolu Evrolige v Stožicah še petič zmagala, skupaj šestič. Tokrat je z 81:72 padel moskovski CSKA. "Verjamem, da lahko tudi v nadaljevanju Evrolige še presenečamo," pravi Sašo Ožbolt.

Union Olimpija je tekmo sijajno odprla po zaslugi odličnega meta za tri točke in izvrstne strelske predstave Saša Ožbolta, ki je zadel svoje prve tri mete. V drugi četrtini so Ljubljančani Moskovčane povsem nadigrali in v 20. minuti vodili za kar 15 točk (45:30), zadeli pa so kar osem od 14 metov za tri točke.

V tretji četrtini je gostom do popolnega preobrata in izenačenja manjkala le točka. V 30. minuti je namreč J. R. Holden zadel za 57:56, še pred tem pa se je razigral Andrej Voroncevič, ki je metal trojke 4:6, zgrešil pa je eno najpomembnejših v končnici tekme. Ta je bila v znamenju domačih, ki so zadevali takrat, ko je bilo najbolj treba. V tem so prednjačili Ožbolt, Kevinn Pinkney in Goran Jagodnik.

"Pred takšno publiko je lahko igrati. Bili smo razbremenjeni. Vse cilje smo že izpolnili, zato verjamem, da lahko tudi v nadaljevanju Evrolige še presenečamo," je po tekmi povedal Ožbolt, ki je bil prvi strelec tekme (22 točk). Vlado Ilievski je dodal: "V prvem polčasu se je videlo, da smo bili zelo sproščeni, pripravljeni in motivirani za lepo predstavo. Drugi polčas je bil kot vedno nekoliko slabši, malce se nam je poznalo, da imamo zaradi potovanj in tekem fizične težave, a menim, da smo si nocoj zaslužili zmago."

Glede možnosti za naskok na drugo mesto v skupini pa je Ilievski dejal:
"Upam, da bo v zadnjem kolu CSKA premagal Efes, mi pa Valencio. Ne bi imel nič proti, če bi se uresničila le ena od teh dveh reči. Drugo mesto je dosegljivo. Z igro smo si ga zagotovo zaslužili."

Evroliga, 9. kolo:

Skupina D

Union Olimpija : CSKA Moskva 81:72 (19:15, 45:32, 57:56)
Ožbolt 22, Markota 17, Pinkney 16; Voroncevič 18, Gordon 11, Smodiš 7

Efes Pilsen : Panathinaikos 79:78

Četrtek, ob 20.45:

AJ Milano – Valencia 

Lestvica: 1. Panathinaikos 15 točk, 2. Union Olimpija 15, 3. Efes 14 , 4. AJ Milano 12 (-1), 5. Valencia 11 (-1), 6. CSKA 11.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.