Šport > Košarka
4 ogledov

Trener Detroita je Michael Curry

Včasih je po igrišču lovil Jordana, zdaj bo na klopi usmerjal svoje nove varovan Žurnal24 main
Moštvo Detroit Pistons, ki je odpustilo trenerja Flipa Saundersa, je podpisalo novo pogodbo z dosedanjim tesnim sodelavcem Saundersa in nekdanjim igralcem Michaelom Curryjem.

Košarkarsko moštvo Detroit Pistons se je po koncu sezone za sodelovanje zahvalilo trenerju Flipu Saundersu , na njegovo mesto pa je danes imenovalo nekdanjega košarkarja Michaela Curryja, ki bo na leto prejemal po 2,5 milijona dolarjev. Curry je z moštvom iz ameriške avtomobilske industrije podpisal triletno pogodbo, v minuli sezoni pa je bil najtesnejši sodelavec odstavljenega trenerja Saundersa. Philadelphia 76ers, Washington Bullets, Detroit Pistons, Milwaukee Bucks, Toronto Raptors in Indiana Pacers so bile Curryjeve ekipe v 12-letni igralski karieri pod severnoameriškimi obroči v NBA, eno sezono pa je bil tudi član nemškega moštva Steiner Bayreuth.

 
 

Bomo ekipa, ki bo delala od poletja do poletja, tukaj bomo zaradi košarkarjev. Želimo si napredovati in zlomiti konkurenco.

Michael Curry

 
"Igralci te bodisi spoštujejo bodisi te ne, njega spoštujejo in mu zapupajo. Vedo, da je zelo zahteven in bodo zaradi njega morali dati vse od sebe," je o 39-letnem Michaelu Curryju, ki je bil leta 2003 še košarkar Pistonsov, dejal predsednik kluba Joe Dumars. Dumars in Curry sta bila pred desetletjem soigralca. Curryjev pomočnik bo zdajšnji pomočnik glavnega trenerja v klubu Dave Cowens, v primeru igralske upokojitve pa se bo trenerskemu štabu pridružil branilec Lindsey Hunter. "Bomo ekipa, ki bo delala od poletja do poletja, tukaj bomo zaradi košarkarjev. Želimo si napredovati in zlomiti konkurenco," je na torkovi predstavitvi dejal Curry, ki se je igralsko upokojil v dresu Indiana Pacersov leta 2005.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.