Šport > Košarka
55 ogledov

Trener ima problem z Dončićem

luka dončić real madrid Profimedias
Fenomenalni Luka Dončić ni le zvezdnik evropske košarke, temveč tudi prvi mož najmočnejše ekipe na stari celini.

Real Madrid je v 21. krogu košarkarske Evrolige v gosteh premagal Baskonio (79:71) in zasedel vrh ligaške lestvice, kjer ima zdaj točko prednosti pred drugouvrščenim moskovskim CSKA.

V dresu kraljevega kluba je znova zablestel Luka Dončić, ki se pri rosnih 17 letih uveljavlja kot eden najboljših košarkarjev v Evropi. Bodoči slovenski reprezentant je na igrišču preživel 25 minut in dosegel 16 točk, 9 skokov in 6 podaj.

S temi številkami je bil prvi strelec (16 točk je dosegel še Jeffrey Taylor), prvi skakalec in drugi podajalec Real Madrida; dve podaji več je namreč zbral Sergio Llull (8). Za nameček je slovenski košarkar na tekmi postregel z mojstrovino, o kateri danes pišejo vsi športni mediji. Španska Marca je Dončićev koš pospremila z besedami: Poteza leta!

Ne samo, da Dončić pri rosnih 17 letih blesti v najmočnejšem košarkarskem tekmovanju v Evropi, ampak mu to uspeva v dresu ekipe, ki zaseda prvo mesto na lestvici. Po zmagi nad Baskonio je predstavo svojih varovancev pohvalil trener kraljevega kluba Pablo Laso.

''Hitro smo odgovorili na njihove koše in držali tempo. V napadu to ni bila naša najboljša predstava, a dosegli smo pomembno zmago proti ekipi, ki je težko premagljiva na svojem igrišču. Težko je igrati dobro vsako tekmo. Obračuni so zahtevni in terjajo veliko energije. Na zadnjih tekmah smo igrali dobro in dobili nekaj težkih obračunov,'' je povedal Laso in dodal, da si pohvale zasluži celotna ekipa.

''Spomnim se le metov, ki jih zgreši''

''V tekmo smo se podali ob odsotnosti dveh pomembnih igralcev, Rudyja in Reyesa. Imamo dolgo klop in potrebujem vse igralce. Taylor in Dončić sta odigrala odlično tekmo. Randolph je prav tako briljiral in dominiral v skoku na obeh straneh igrišča,'' je dejal Laso in dodal še nekaj besed o izjemni predstavi slovenskega košarkarja. ''On je zelo nadarjen igralec. Trenerji imamo problem... Spomnim se samo tistih metov, ki jih zgreši (smeh). Ima kvalitete, da naredi stvari, ki te presenetijo. Všeč mi je bilo, da je bil potrpežljiv in kako je vodil ekipo,'' je dodal trener.

Dončić je v enem od prodorov v zadnji četrtin poskrbel za najlepšo potezo na tekmi, s katero je požel stoječe ovacije. Zaploskali so mu celo navijači nasprotne ekipe. ''To sem se naučil od Sergia Llulla na treningu,'' je razkril slovenski košarkar. ''Bilo je povsem naravno. Ko sem šel v prodor, nisem razmišljal, da bom to naredil. To je bila zelo pomembna zmaga, saj smo zasedli vrh Evrolige. V dobri formi smo in želimo si nadaljevati v takšnem ritmu, da dosežemo naš cilj,'' je zaključil Dončić. 

 
Komentarjev 2