Šport > Košarka
60 ogledov

Trener o odnosu Dragića in Wada

goran dragić dwayne wade miami heat Profimedias
Trener Miami Heat Erik Spoelstra se je odzval na govorice, da naj bi v zakulisju obračuna s Toronto Raptors prišlo do napetosti med Dwaynom Wadom in Goranom Dragićem.

Miami Heat so na pragu izpada iz končnice lige NBA, potem ko so na peti tekmi morali še tretjič priznati premoč Toronto Raptors, ki v seriji vodijo s 3:2.

goran dragić dwayne wade miami heat | Avtor: Profimedias Profimedias
Šesta tekma bo na sporedu v noči na soboto in Vročica nujno potrebuje zmago, če želi ohraniti upanje za uvrstite v finale vzhodne konference, kjer že čakajo Cleveland Cavaliers na čelu z LeBronom Jamesom.

Po tretji tekmi polfinala vzhodne konference je novinar ESPN Brian Windhorst v javnost lansiral novico, da težava Miamija ni odsotnost poškodovanega Hassana Whitesida, temveč napet odnos med obema zvezdnikoma ekipe. 

Pri tem se je oprl na zaključne minute tretjega obračuna, ki jih je Dragić presedel na klopi. ''Vročica je najboljša takrat, ko Dragiću pusti, da je takšen, kot je. V zaključku tretje tekme je Spoelstra posedel Dragića in s tem sporočil 'zaupal bom svojemu fantu, Wadu'. Wade je dosegel 38 točk, vendar so izgubili. Heat se bodo morali odločiti. Spoelstra se bo moral odločiti,'' je dejal Windhorts.

Spoelstra o domnevni napetosti med najprepoznavnejšima obrazoma franšize ni želel niti slišati. Po besedah trenerja gre za prazna natolcevanja, ki so v končnici nekaj povsem običajnega.
''To je smešno, vendar smo že vajeni. Kadar izgubiš, se pojavijo presenetljive zgodbice, ki se jim je treba le nasmejati. Po zmagah se to ne dogaja, samo po porazih. Ponavadi nima nobene povezave s tem, kar se je zgodilo na tekmi,'' je dejal trener Miamija.

dwayne wade goran dragić | Avtor: Profimedias Profimedias


Vročica bo morala za napredovanje med najboljše štiri ekipe lige NBA zmagati na dveh zaporednih tekmah, kar bo od odsotnosti Chrisa Bosha in Hassana Whitesida ter poškodbi Luola Denga precej zahtevna naloga.

Miami se je v podobnem položaju znašel že v prvem krogu končnice, ko je po dveh zmagah zabeležil tri zaporedne poraze proti Charlotte Hornets, a na koncu izvlekel celo kožo. ''Po tekmi smo si rekli, da smo že bili v takšnem položaju. Pred šesto tekmo s Charlotte Hornets smo vedeli, da v primeru poraza izgubimo serijo. Prepričani smo, da nam lahko uspe. Dovolj močni smo, da nam uspe,'' meni slovenski reprezentant.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.