Šport > Košarka
53 ogledov

Trenutek, ki je zamajal sezono

stephen curry EPA
Na četrti tekmi uvodnega kroga končnice se je poškodoval prvi zvezdnik in gonilna sila Golden State Warriors Stephen Curry.

Košarkarski superzvezdnik Stephen Curry se je po dveh tekmah odsotnosti zaradi poškodbe gležnja vrnil v ekipo Golden State Warriors, a njegov povratek na košarkarski parket ni trajal dolgo. 

Ameriškemu organizatorju igre je v zaključku prvega polčasa spodrsnilo pri pokrivanju Trevorja Arize, pri tem pa je utrpel poškodbo desnega kolena. Curry, ki je na igrišču preživel dobrih 18 minut in prispeval šest točk, se v drugem polčasu ni več vrnil na parket. Bojevniki so kljub njegovi odsotnosti slavili s končnim izidom 121:94 in povedli s 3:1 v zmagah.

"Na vsak način je hotel igrati, zato je med odmorom odšel na igrišče, da bi videl, kako bo koleno zdržalo. Na žalost je bila bolečina prehuda. Zanj je bil to zelo čustven trenutek," je dejal trener Steve Kerr.

''Od trenutka, ko je Steph padel po tleh, smo vedeli, da bomo morali zmagati sami. Draymond se je razigral, žoga je letela naokrog, jaz sem zadel nekaj metov. Bili smo potrpežljivi in dobro metali iz igre. Zato smo bili tako uspešni,'' pa je povedal Curryjev soigralec Klay Thompson.

Curry se je za četrti obračun vrnil po dveh tekmah premora in v prvem polčasu ni našel svoje prave forme. Zadel je le dva od devetih metov iz igre, od tega le enega od sedmih poskusov za tri točke.

V zaključku polčasa mu je spodrsnilo na mokrem predelu igrišča. ''Njegovo stanje je bilo boljše, kot sem pričakoval. Nato pa mu je spodrsnilo na mokrem in spet smo na začetku. Bomo videli, kaj bo pokazala magnetna resonanca,'' je dodal Kerr.

V Oaklandu so sicer odločeni, da bodo tudi brez Curryja nadaljevali svoj pohod na drugi zaporedni naslov prvaka. ''Ne bomo se predali. Nadaljevali bomo s svojo igro in poskusili zmagovati tekme ne glede na to, kdo bo na igrišču,'' je pristavil Draymond Green.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.