Šport > Košarka
25 ogledov

Trije novinci pri Krki: tudi Ewingov naslednik!

Jure Lalić Lalic Dino Murić Muric Goran Jagodnik Sašo Ožbolt Saso Ozbolt ABA
Košarkarski klub Krka je pred odločilnim spomladanskim delom tekmovanj okrepil svoje vrste. Novi v ekipi državnih prvakov so Jure Lalić, Uroš Lučić in Američan Ben Hansbrough, so danes sporočili iz kluba.

Kar 212 centimetrov visoki Jure Lalić bo nadomestil Jeroma Jordana. Kariero je začel v rodni Makarski, leta 2003 pa je prestopil v Zadar, s katerim je osvojil dva naslova hrvaških prvakov in tri naslove zmagovalca pokala Krešimirja Ćosića. Leta 2008 je prestopil v belgijski Charleroi, marca 2010 pa v Union Olimpijo. Zadnjo sezono in pol je igral za zagrebško Cibono.

Marka Djurkovića bo zamenjal Uroš Lučić, stari znanec novomeškega občinstva. Osemindvajsetletni in 207 centimetrov visoki košarkar je s Krko osvojil naslov prvaka v sezoni 2009/10, ko je v povprečju dosegal po 9,4 točke ter štiri skoke na tekmo in prispeval pomemben delež k osvojenemu naslovu. V lanski sezoni je igral za Steauo iz Bukarešte in OKK Beograd, letošnjo sezono pa je začel v dresu ABA ligaša Radničkega iz Kragujevca.

Jimmyja Baxterja bo na položaju branilca zamenjal 24-letni in 191 centimetrov visoki Američan Ben Hansbrough. Ta je kariero začel na univerzi Mississippi State, po dveh letih pa je prestopil k znamenitemu NCAA moštvu Notre Dame. V svoji zadnji sezoni 2010/2011 je v dresu Notre Dama v povprečju dosegal 18,4 točke, 3,9 skoka in 4,3 asistence na tekmo. S strani trenerjev je bil izbran za najboljšega igralca Big East konference, kar so pred njim postali tudi Chris Mullin, Patrick Ewing, Reggie Williams, Alonzo Mourning in Ray Allen.

Do spremembe bo prišlo tudi na položaju organizatorja igre, kjer v Krki še iščejo zamenjavo za Mustafo Abdula-Hamida. Ime novega igralca naj bi objavili že v prihodnjih dneh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.