Šport > Košarka
10 ogledov

Trojka za zmago v zadnji sekundi

Tole je fenomenalen met, ki je Clevelandu prinesel zmago v zadnji sekundi.
1/15
Žurnal24 main
Druga tekma med Clevelandom in Orlandom se je po izjemno dramatičnem razpletu končala z rezultatom 96:95 za LeBrona Jamesa in tovariše, ki so tako izid izenačili na 1:1.

Gledalci v Clevelandu so videli, brez novinarskega pretiravanja, noro tekmo. Za ponazoritev naj vam opišemo le zadnjih nekaj sekund. Pri rezultatu 93:93 Hedo Turkoglu zadel met za dve točk prek gozda rok iz izjemno težkega položaja. Žoga je bila za Cleveland, do konca pa le še sekunda. Po minuti odmora so domači žogo izvajali izpod svojega koša. Ključ za zmago je bil le eden: met za tri točke. Mož, ki lahko zmago prinese, pa je bil tudi le eden: LeBron James. In ravno to se je zgodilo. Obramba Orlanda je dopustila ravno to, česar ne bi smela, James je dobil podajo Moja Williamsa visoko na trojki, se obrnil, vrgel v zadnjem trnutku in zadel. Zares neverjetno.

 
 

Njega ni več v NBA, zdaj je v središču pozornosti neka druga 23-ica

James o Jordanu

 
"To je bil najpomembnejši met moje kariere. Nismo si smeli privoščiti, da gremo v Orlando z zaostankom 0:2. Zdaj smo pripravljeni na tretjo tekmo, ko bomo morali z Orlandom še marsikaj razčistiti. Zmago so si zaslužili naši navijači, v dvorani ni bilo mogoče slišati ničesar drugaga razen njih,“ je zadovoljen razlagal James, ki so mu ameriški novinarji seveda vseskozi pod nos moleli primerjave z Michaelom Jordanom: "Njega ni več v NBA, zdaj je v središču pozornosti neka druga 23-ica.“ James je tekmo končal s 35 točkami, to srečanje pa je bilo njegov 27. obračun v končnici, ko je dosegel 30 ali več točk od svojega debija leta 2006, kar je največ v NBA.

Liga NBA, konferenčni finale:
Vzhod:

Cleveland Cavaliers : Orlando Magic 96:95 /1:1/*
James 35, Williams 19, Ilgauskas 12 in 15 skokov; Lewis 23, Turkoglu 21

* v poševnicah je izid v zmagah
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.