Šport > Košarka
3 ogledov

Trud je poplačan

Rade Mijanović je v dolenjsko prestolnico spet vrnil košarko. Žurnal24 main
Novomeška Krka je z uvrstitvijo v polfinale DP spet spomnila na stare dobre čase dolenjske košarke. "Mislim, da si Novo mesto res zasluži vrhunsko košarko," trdi trener Rade Mijanović.
Kako se počutite po uspehu proti Zlatorogu?
Po prespani noči sem še vedno utrujen in srečen, da nam je uspel ta veliki met. Menim, da smo v zadnjih kolih lige za prvaka pokazali izjemno kakovost, saj smo premagali izjemno težke nasprotnike. Vrnili smo se od mrtvih in na koncu premagali tudi odlično ekipo iz Laškega. Slednja ima ob osvojitvi naslova še možnosti, da zaigra v ligi NLB, vendar menim, da se nam tega ni treba bati.
 

Z okrepitvami zadeli v polno

Trener Rade Mijanović (nazadnje je vodil Novo Gorico) je samo eden od tistih, ki so okrepili ekipo Krke pred to sezono. Z izbiro igralcev je zadel v polno. Na Dolenjsko so prišli še ameriški branilec T. J. Sorrentine, izkušeni Hrvat Davor Marcelić, črnogorski hrust Marko Rakočević in povratnik Jure Balažič, ki je tudi kapetan moštva.

Se je bilo težko vrniti po štirih zaporednih porazih v ligi za prvaka?
Bilo je težko. V enem trenutku smo se povsem brez potrebe znašli v rezultatski krizi. Eno tekmo smo izgubili tudi zelo nesrečno, s trojko v zadnji sekundi. Ampak tudi v teh trenutkih smo verjeli vase. Toliko dela smo opravili v tej sezoni, da smo vedeli, da se nam bo to nekje vrnilo.

Je uvrstitev v ligo NLB prvo znamenje preporoda novomeške košarke?
Upam, da se bo to zgodilo. Klub stopa po pravi poti. Zavedamo se, da je bilo še pred tremi leti vprašanje, ali se bo v Novem mestu sploh igrala košarka. Zahvaljujoč uspešni upravi pa smo zdaj tu, kjer smo. Novo mesto je pravo košarkarsko mesto. Na tekmi z Zlatorogom nas je v dvorani spodbujalo 1500 ljudi, vzdušje je bilo izjemno, zgodil pa se ni niti najmanjši incident. Mislim, da si Novo mesto res zasluži vrhunsko košarko.

Novo mesto spet diha s košarko. © KZS

 
Se bo z uvrstitvijo v ligo NLB dvignil tudi proračun kluba? Se bodo pokrovitelji odzvali na ta uspeh?
Za igranje v jadranski ligi nujno potrebujemo okrepitve. Če se hočemo enakopravno kosati z drugimi ekipami, bo potreben večji vložek pokroviteljev. Ampak počakajmo še deset dni, da se ta sezona konča. Šele nato bomo o tej temi lahko povedali kaj več.

 
 

Z ramen nam je zdaj res padlo veliko breme, vendar pa se bom potrudil, da se ta razbremenjenost ne spremeni v sproščenost.

Rade Mijanović

 
Pred vami je zdaj polfinale. Helios je v zadnjem kolu premagal Olimpijo. Vas je to presenetilo?
Da, saj so Domžalčani nastopili brez dveh igralcev, ki sta bila kaznovana zaradi pretepa na tekmi s Slovanom. Helios je igral brez Jacka Ingrama in Mateja Krušiča. To je še en dokaz, da gre za izjemno kakovostno moštvo. Proti njim bo treba odigrati na vso moč. To sem fantom že povedal. Kljub zmagi proti Zlatorogu sezone namreč še ni konec. V polfinalu moramo zaigrati borbeno, potem pa bomo videli, ali bo to dovolj za uspeh.

Pa bo zdaj kaj lažje igrati?
Nekoliko bo res lažje. Z ramen nam je zdaj res padlo veliko breme, vendar pa se bom potrudil, da se ta razbremenjenost ne spremeni v sproščenost. Zahteval bom stoodstotno angažiranost. S takšnim pristopom imamo tudi možnosti za presenečenje proti Heliosu, še zlasti v Novem mestu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.