Šport > Košarka
14 ogledov

Tudi Krka ima svojega Curryja

ron curry Youtube
Po pisanju slovenskega spletnega portala slovenska-kosarka.si bo v novi sezoni za novomeško Krko igral Američan Ron Curry.

Za 23-letnega branilca, ki je visok 193 cm, bo to prva izkušnja izven ZDA, kjer je igral za univerzo James Madison iz Virginie. Sedemkratni slovenski državni prvaki bodo s pripravami začeli v četrtek.

Novomeščane bo v novi sezoni vodil dozdajšnji trener Tajfuna Dejan Mihevc, ob njem pa bodo novinci v Krki še Ceola Clark III, Sandi Čebular, Darko Jukić, Marko Luković, Dominique Elliott in kot zadnji še Curry, ki je zadnjo sezono v 1. diviziji ameriške študentske lige NCAA končal s povprečjem 17,3 točke, 4,1 skoka in 3,6 podaje.

Od lanske ekipe, ki je v finalu končnice državnega prvenstva izgubila s Heliosom, so ostali Matej Rojc, Erjon Kastrati, Matic Rebec in Žiga Dimec. Zanimivo je, da bodo svojega Curryja imeli tudi Domžalčani, saj je sredi prejšnjega meseca zanje podpisal 25-letni Brandon Curry, ki je zadnjo sezono igral v nemški bundesligi za Eisbären Bremerhaven.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.