Šport > Košarka
15 ogledov

Tudi Nowitzki na Kitajsko?

Dirk Nowitzki EPA
V bitko za najkoristnejšega igralca zadnjega finala lige NBA Nemca Dirka Nowitzkega se je vključil tudi kitajski Zhejian Lions. "Kitajska se zdi odlična možnost," pravi Nemec.

Sezona lige NBA je vse bolj ogrožena, saj so predstavniki lige in igralcev vsaj za zdaj daleč od dogovora. Zaradi lockouta tako številni košarkarji pogledujejo proti stari celini in tudi Kitajski kot mogočima destinacijama za nadaljevanje svoje kariere. Na radarju premožnejših klubov se je znašel tudi Nemec Dirk Nowitzki, ki je že večkrat ponovil, da v primeru lockouta ne bo počival. "Kitajska se zdi odlična možnost," je dejal nemški superzvezdnik. Holger Geschwindner, zastopnik najboljšega nemškega košarkarja vseh časov, pa je povedal, da je treba sprva počakati na nov sestanek med predstavniki lige in igralcev, po katerem bo veliko bolj jasno, če bo letošnja sezone lige NBA resnično odpovedana. "Če se bo pokazalo, da bo lockout trajal celo sezono, bomo našli ustrezno ponudbo v eni od najmočnejših lig na svetu," je dejal 65-letni zastopnik Nowitzkega. Kitajska liga sicer ne spada med najmočnejše na svetu, toda denar je sveta vladar …

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.