Šport > Košarka
64 ogledov

Tudi Ožbolt se podaja v trenerske vode

Sašo Ožbolt Žurnal24 main
Potem ko je igralsko kariero za trenersko zamenjal Sani Bečirović, mu bo sledil še Sašo Ožbolt.

Sašo Ožbolt, ki je nekdaj veljal za košarkarskega talenta, je končal z igralsko kariero. Primorec, ki se je rodil v Dubrovniku, je prve korake naredil v Portorožu, prvo člansko sezono je odigral v Triglavu, od koder se je preselil k Union Olimpiji. Odslej bo trener v mladinski ekipi Portoroža.

Ožbolt je eno sezono igral v Zagrebu, zadnje tri sezone pa je preživel v matičnem klubu, Portorožu. Zadnjo prvenstveno tekmo je odigral 15. aprila, ko je mornarjem nasproti stala zasedba Hopsov.

Njegovo kariero je močno zaznamovala in ovirala poškodba kolena. Prav poškodba je tudi glavni razlog za predčasen konec aktivnega igranja košarke. "V Portorožu ostajam, vendar v drugačni vlogi, in sicer kot trener mladincev," je za portal Slovenska košarka dejal Ožbolt in dodal: "V košarkarskem klubu Portorožu ne bom več aktiven kot igralec. Razlog za to je v veliki meri poškodba."

Štiriintridesetletni branilec je bil tudi del slovenske članske izbrane vrste, barve domovine je branil na dveh evropskih prvenstvih in na enem svetovnem prvenstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.