Šport > Košarka
0 ogledov

Tudi recesija proti Franku

Union Olimpija išče zamenjavo za Franka Robinsona. Žurnal24 main
Pri kadrovanju v Unionu Olimpiji ima vse večji vpliv tudi gospodarski položaj. To se je pokazalo tudi prejšnji teden, ko je zmaje zapustil Američan Frank Robinson.
 
 

Frank je pač takšen igralec, da si sam ne more pripraviti odprtega meta in ravno to je pretehtalo.

Igor Dolenc, direktor Uniona Olimpije

 
Pretekli teden je vrste zmajev zapustil Američan Frank Robinson, pri najboljšem slovenskem košarkarskem kolektivu pa zdaj iščejo igralca, ki bi ga lahko nadomestil. Rok za prestope v slovenskem državnem prvenstvu je do 15. marca. "Pogovarjamo se s kar nekaj igralci. Mogoče bo prišlo do kakšnega dogovora in podpisa pogodbe, morda pa tudi ne. Res je, da je eden izmed razlogov za odhod Robinsona tudi prihranek pri njegovi plači, vendar to vsekakor ni odločalo. Glavni razlog leži v njegovi igri. Frank je pač takšen igralec, da si sam ne more pripraviti odprtega meta in ravno to je pretehtalo. V trenutni ekipi je česa takšnega sposoben le Sašo Ožbolt in delno tudi Jasmin Hukić. Zato zdaj iščemo košarkarja, ki bi to zmogel," nam je včeraj povedal direktor Uniona Olimpije Igor Dolenc.

 

Robinsonov učinek

Frank Robinson je v ligi NLB povprečno odigral nekaj več kot 16 minut, v tem času pa dosegal 4,5 točke, 1,6 skoka in 0,8 podaje na tekmo. V Evroligi je zbral po 6,8 točke, 3,3 skoka in 0,6 podaje na srečanje.

Dolenc še meni, da se bo trenutni težki gospodarski položaj v svetu kmalu odrazil tudi na delovanju Uniona Olimpije: "Jasno, da pričakujemo težave. Recesija se že pozna, saj je Slovenija zelo majhna in tudi naši pokrovitelji se spopadajo s finančnimi problemi."  Vodilni možje ljubljanskega evroligaša so kljub temu prepričani, da je trenutni kader po uspehu v pokalnem tekmovanju sposoben osvojiti tudi državno prvenstvo. Po sobotnem visokem domačem porazu s kar 57:79 proti domžalskemu Heliosu v 23. kolu lige NLB je jasno, da brez prave motiviranosti in borbenosti to le ne bo mačji kašelj.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.