Šport > Košarka
26 ogledov

Tudi to se zgodi - poraz bojevnikov

stephen curry golden state warriors EPA
Golden State je po nizu 24 zmag prvič v sezoni izgubil.

Aktualni prvaki lige NBA Golden State so sezono začeli s 24 zmagami, prvič pa so izgubili v Milwaukeeju s 95:108. Njihov niz zmag je sicer trajal kar 28 zaporednih tekem, saj so štiri po vrsti dobili še v prejšnji sezoni, ko so si tlakovali pot do šampionskega prstana. Milwaukee pa se je kot kaže specializiral za prekinjanje tovrstnih zmagovitih nizov. V sezoni 1971/72 so Los Angeles Lakers ustavili pri rekordu lige NBA - 33 zmagah zapovrstjo. Kljub temu so bojevniki postavili drugi najdaljši niz in najdaljšega od začetka sezone.

"Ko govorimo o nizu, večje od tega je, da so najboljši na svetu. Za nas je bilo pomembno, da ne govorimo o nizu, temveč o igri proti njim," je po tekmi dejal trener Milwaukeeja Jason Kidd, Luke Walton, začasni trener pri Golden Statu, pa je povedal: "Porazi so bedni. Tudi če si pri razmerju 24-1. Nismo bili pravi. Zato je tako težko početi to, kar so ti fantje počeli do zdaj. Vse od nazaj nas je ujelo."

Stephen Curry je za Golden State dal 28 točk, štiri točke manj in 11 skokov je dosegel Draymond Green, pri Milwaukeeju je pri 28 končal Greg Monroe, ki je še 11-krat uspešno skočil.

Od Slovencev je tokrat na parket stopil Saša Vujačič, ki se je s soigralci iz New York Knicks veselil zmage proti Portland Trail Blazers. Kratkohlačniki so na gostovanju zmagali s 112:110, 31-letni Mariborčan je v šestih minutah zbral dve točki in dve podaji. Pri New Yorku se je s 37 točkami izkazal Carmelo Anthony, na drugi strani jih je 29 dal Damian Lillard.

Anthony je svojo ekipo držal v igri, na koncu pa zmago potrdil s šestimi zadetimi prosti meti v zadnjih 30 sekundah. Knicks so sicer v zadnji četrtini zaostajali za deset točk. Portland je ob zadnjem zvoku sirene imel priložnost za zmago, ko je z metom za tri točke poizkusil Lillard, vendar je vrgel mimo koša. Kratkohlačniki so z uspehom prekinili šest tekem dolg niz porazov.

"Njihova klop je bila očitna razlika. Skupaj so igralci s klopi zbrali 46 točk. Vsi so prispevali svoj delež. Imeli so veliko energije," je menil trener Portlanda Terry Stotts, da je bil to ključ do zmage, je potrdil tudi Anthony: "Tokrat je bila naša klop fenomenalna. Ko smo zaostajali za deset točk, so ti igralci stopili v ospredje."

Izidi:
Portland Trail Blazers : New York Knicks 110:112
Milwaukee Bucks
: Golden State Warriors 108:95
Brooklyn Nets : Los Angeles Clippers 100:105
Charlotte Hornets : Boston Celtics 93:98
Atlanta Hawks : San Antonio Spurs 78:103
Detroit Pistons : Indiana Pacers 118:96
Chicago Bulls : New Orleans Pelicans 98:94
Dallas Mavericks : Washington Wizards 111:114
Houston Rockets : Los Angeles Lakers 126:97

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.