Šport > Košarka
23 ogledov

Tudi Udrih ujel rise: šest točk za zmago Grizlijev

Udrih Ridnour New York Knicks Millwaukee Bucks Reuters
Beno Udrih, bojda spet pripravljen na poziv slovenske reprezentance, je na domači tekmi Memphis Grizzlies sodeloval štiri minute in jim s šestimi točkami pomagal do zmage nad Charlotte Bobcats (111:89).

Branilec Mike Conley je bil najboljši strelec Memphis Grizzlies z 20 točkami, Zach Randolph jih je za zmago nad Charlotte Bobcats prispeval 16. Ob pomembni, šesti zaporedni zmagi za Grizlije (36-26), je sodeloval tudi Beno Udrih – občasni slovenski reprezentant, ki je v enem zadnjih pogovorov za slovenske medije dejal, da je (spet) pripravljen obleči dres izbrane vrste, je za zmagovalce v štirih minutah prispeval šest točk in podajo.

Eni glavnih tekmecev Memphisa v boju za končnico so Phoenix Suns, moštvo Gorana Dragića, ki pa je v noči na nedeljo počivalo. Drevi bo v Oaklandu gostovalo pri Golden State Warriors. Udrih je bil sinoči razigran. Potem ko kar precej časa ni igral na najvišji ravni, je tokrat v Memphisu le dobil priložnost na parketu, sicer zgolj za štiri minute, a je tudi v kratkem času igral uspešno, saj je dosegel šest točk.

Prava profesionalna zmaga

Grizliji so sicer na plin pritisnili v drugem polčasu, ko jim risi niso zmogli več slediti. Conley je dosegel 20 točk, Randolph jih je dodal 16, Marc Gasol pa 14. Memphis je zmagal že na šesti zaporedni domači tekmi, kar je rekord ekipe.

V dresu Chralotta je bil s 17 točkami najboljši Al Jefferson, ki pa je iz igre metal zgolj povprečnih 7-17. Chris Douglas-Roberts je tekmo končal s 15 točkami, kar je njegova četrta zaporedna tekma, ko je dosegel deset ali več točk.

"Mislim, da smo odigrali v redu, to je bila prava profesionalna zmaga. Fantje so bili vseskozi osredotočeni na igro, zelo dobri smo bili v prvem polčasu, še bolje pa smo zaigrali v drugem delu," je po tekmi povedal trener Memphisa Dave Joerger.

Liga NBA, rezultati:

Memphis Grizzlies : Charlotte Bobcats 111:89
Udrih
(Memphis) 6 točk in 1 podaja v štirih minutah.

New York Knicks : Cleveland Cavaliers 107:97
Philadelphia 76ers : Utah Jazz 92:104
San Antonio Spurs : Orlando Magic 121:112
Milwaukee Bucks : Washington Wizards 107:114
Los Angeles Clippers : Atlanta Hawks 109:108

Komentarjev 1
  • voje 09:11 09.marec 2014.

    Star izrek pravi,da osel gre samo enkrat na led.