Šport > Košarka
11 ogledov

Tudi v drugo poraz

Nemanja Jelesijević je dosegel 21 točk. Žurnal24 main
Košarkarji Zlatoroga so izgubili tudi povratno tekmo kvalifikacij za pokal FIBA. Potem ko so v domači dvorani izgubili z osmimi točkami razlike, jih je grška Olympia Larisa premagala tudi v drugo, in sicer s 83:82.
 

Zlatorog

Strnad 24, Mašič 5, Jelesijević 21, Maček 4, Mali 15, Nuhanović 4 (2:2), Harris 9.

Košarkarjem Zlatoroga na povratni tekmi proti grški Olympii iz Larise ni uspelo nadoknaditi osem točk zaostanka iz dvorane Tri lilije. V skupinski del pokala Mednarodne košarkarske zveze (FIBA) so se tako uvrstili Grki, Laščani pa so zaključili nastopanje v evropskih pokalih.

Igralcem Zlatoroga se bodo verjetno še dolgo časa pred očmi vrteli prizori iz druge četrtine prve tekme. Pred tednom so namreč Laščani v tem delu igre dosegli vsega štiri točke in si že tedaj priprli vrata v nadaljnje tekmovanje. Nič ni nato pomagala dobra igra v nadaljevanju prve tekme, kakor tudi ne dobra predstava v Grčiji. Prva četrtina sicer ne sodi v ta segment, saj so jo Laščani izgubili z 11:21, preostanek tekme pa je bil izenačen in napet. Strand je blestel v prvem polčasu s 13 točkami (na koncu 24) in v štartu drugega dela, ko je Laško po njegovi zaslugi prešlo v vodstvo z 48:43, Jelesijević in Mali pa sta bila razigrana v nadaljevanju. Vseeno je bilo to premalo za raznoliko zasedbo Olympie, ki je v sklepnih minutah uveljavila daljšo klop in tesno zmagala.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.