Šport > Košarka
12 ogledov

Tudi Zlatorog ugnal Olimpijo

Sašo Ožbolt in soigralci so v le nekaj dneh izgubili dve zaporedni tekmi. (Foto: Žurnal24 main
Košarkarji Union Olimpije so po Slovanu orožje položili tudi proti Zlatorogu, ki je bil v 5. kolu lige za prvaka v košarkarski Ligi Telemach boljši s 77:75. Krka zanesljivo do pete zmage.
Krka zanesljiva
Krka nadaljuje zmagoviti niz v ligi Telemach in tudi po petih kolih ostaja na vrhu lestvice s stoodstotnim izkupičkom. Na gostovanju na Polzeli so bili varovanci trenerja Aleksandra Džikića prepričljivo boljši, njihova zmaga pa v drugem polčasu ni bila niti za trenutek pod vprašajem. Košarkarji Geoplina Slovana so na krilih senzacionalne zmage sredi tedna proti šestnajstkratnim prvakom iz Tivolija vknjižili še drugi zaporedni par točk. Tokrat so v gosteh premagali Elektro, ki po petih kolih lige za prvaka ostaja na dnu razpredelnice še brez zmage.Do tretje zmage v ligi za prvaka so prišli košarkarji Heliosa, ki so tokrat z 88:65 ugnali Maribor.

Nova velika senzacija v ligi Telemach. Košarkarji Uniona Olimpije so izgubili še drugič zapored; po šokantnem porazu v sredo na gostovanju pri Geoplinu Slovanu so tokrat pokleknili še v svojem hramu v Tivoliju. Zmago je povsem zasluženo odnesel Zlatorog iz Laškega, ki je imel v svojih vrstah tudi junaka tekme, najboljšega strelca lige Vladimirja Panića (26 točk).

Čeprav je domači strateg Jure Zdovc opozarjal svoje varovance, da Zlatorog ni bil kar tako najuspešnejši klub v rednem delu lige Telemach in da si njegova ekipa ne sme več privoščiti spodrsljaja, saj je bonus izkoristila že na Kodeljevem, so košarkarji Uniona Olimpije prikazali še eno bledo predstavo.

Resda so Ljubljančani prvi povedli na tekmi (1:0), vendar na naslednje vodstvo so morali čakati vse do 13. minute (20:19). Tudi od tu dalje sta se ekipi izmenjavali v vodstvu in hitro je postalo jasno, da bodo izjemno motivirani gostje sila trd tekmec. Odločitev o zmagovalcu je padla šele v sklepnih minutah.

Zlatorog je bil tisti, ki je narekoval rezultat, zeleno-beli pa so vseskozi lovili priključek. Ujeli so ga dobro minuto pred koncem (71:71) in nato znova 33 sekund pred iztekom časa (73:73), vendar pa nikakor niso znali zaustaviti 194 centimetrov visokega Panića, ki je sedem sekund pred koncem zadel trojko za veliko zmago Zlatoroga.

Vladimir Panić je v zadnji četrtini dosegel 10 točk, skupno 26. Bil je stoodstoten s črte prostih metov, polovičen za dve točki (5:10), nad njim so nasprotniki naredili osem osebnih napak, tako da je zbral statistični indeks 27. Enakega je na drugi stran dosegel Giorgi Šermadini, ki je vknjižil 17 točk in 6 skokov.

V naslednjem kolu (13. 3.) bo Union Olimpija gostovala na Polzeli, Zlatorog pa se bo doma meril z Elektro.

"Na tekmi z Geoplinom Slovanom smo pokazali, da smo ranljivi, kar so zdaj začutili tudi ostali tekmeci. Spet nismo pokazali dovolj karakterja in želje, igralci pa so očitno z mislimi že preveč na zaključnem turnirju četverice Lige NLB, kar ima posledice tudi na rezultatih. Smo izredno razočarani in nas je sram, a oba poraza nikakor ne spreminjata naših ciljev," je po drugem zaporednem porazu svoje ekipe dejal trener Olimpije Jure Zdovc, medtem ko je trener Zlatoroga Aleš Pipan povedal: "Čestitam fantom, ki so pokazali veliko mero borbenosti in želje. Na koncu smo bili bolj zbrani kot na prejšnjih tekmah, zato je bil tudi rezultat pozitiven, ključen pa je bil skok, ki smo ga dobili v zadnjih minutah. Zmaga nam veliko pomeni, saj bo borba za uvrstitev v Ligo NLB še zelo težka. S tem uspehom nismo naredili še ničesar, zmago pa moramo potrditi v sredo proti Elektri."

Lestvica:
1. Krka 10 točk
2. Zlatorog 9
3. Union Olimpija 8
4. Helios Domžale 8
5. Hopsi Polzela 7
6. Geoplin Slovan 7
7. Maribor Messer 6
8. Elektra Šoštanj 5

Liga Telemach, liga za prvaka, 5. kolo:

Union Olimpija : Zlatorog 75:77 (49:52, 34:32, 13:13)
Šermadini 17, Ilievski 15, Boisa 14; Panić 26, Brodnik 12, Omić 10

Hopsi Polzela : Krka 60:79 (23:23, 35:38, 44:65)
Sebič in Venta 11, Podvršnik 10; Ikonić 15, Pavič 14, Drobnjak 12

Elektra Šoštanj : Geoplin Slovan 60:78 (11:23, 26:38, 42:57)
Lekič 12, Nuhanović 11; Blažič 19, Pajič 15, Krušič 12

Helios Domžale : Maribor 88:65 (70:49, 49:33, 29:14)
Raymond 24, Lekič 22; Zolotič 13, Kadič 11

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.