Šport > Košarka
19 ogledov

Turki ugnali Slovence, Tanjević bi EP 2013

Božidar Maljković Slovenija Hrvaška turnir Adecco Saša Despot
Četa Božidarja Maljkovića je izgubila prvo tekmo turnirja v Beogradu. Turčija je bila boljša za tri točke. Bogdan Tanjević v šali: "Turčija lahko organizira EP 2013 v desetih dneh."

Slovenska članska reprezentanca je na prvi pripravljalni tekmi na turnirju v Srbiji prikazala dobro igro, a morala na koncu priznati poraz kompletnejši turški reprezentanci (77:80). Za Slovenijo je največ točk dosegel Gašper Vidmar (16), k temu pa je dodal še osem skokov. Jure Balažić je zbral 14 točk, po 11 pa sta jih dosegla kapetan Boštjan Nachbar in Jaka Blažič. Pri Turkih je blestel nekdanji košarkar Uniona Olimpije Ender Arslan. Nekdanji slovenski reprezentant Emir Preldžić je nekdanjim soigralcem nasul sedem točk. Žal si je prst ob koncu tekme izpahnil Edo Murić.

"Zadovoljen sem s prikazano igro in odnosom igralcev do dela in reprezentance. Bili smo enakovreden tekmec veliko bolj izkušeni ekipi Turčije, žal pa smo v zaključku tekme napravili nekaj napak in ostali brez zmage. Tekma je bila zanimiva za gledalce, saj se je igrala lepa košarka, verjamem pa, da bomo jutri ciklus prijateljskih srečanj sklenili z zmago in tako začeli razmišljati o evropskem prvenstvu 2013 v Sloveniji," je za spletno stran KZS dejal selektor Božidar Maljković.

Maljković je za kosarka.rs pokomentiral tudi priprave na evropsko prvenstvo: "Nekaj problemov je, a podrobnosti ne vem. Naša ideja je bila, da z organizacijo EP U-20 in pokala Adecco pokažemo organizacijske sposobnosti. Z omenjenih dogodkov so vsi odšli zadovoljni, upam, da bo tako tudi prihodnje leto. Verjetno se bodo nekatere stvari delale na koncu, vendar upam, da bo vse v redu.“

Na slovenskega se je nato navezal turški selektor, znameniti Bogdan Tanjević, ki je na pol v šali na pol zares dejal: "Če Sloveniji ne uspe, jo lahko nadomesti Turčija, ki bo v desetih dneh organizirala EP, brez težav.“ Nato je Boša nadaljeval: "Naša zgodba je podobna slovenski. Mislimo, da se lahko s to ekipo uvrstimo na EP, zato smo se odločili odpočiti najpomembnejše igralce.“ Hm, kaj res ... Tanjeviću je še posebej žal, da se reprezentančnemu povabilu ni odzval Enes Kater, svoji ekipi pa je zameril slab skok, v katerem je bila Slovenija uspešnejša.

Beograd, pripravljalni turnir:

Slovenija : Turčija 77:80 (54:59, 35:40, 17:23)
Vidmar 16, 8 sk., Balažić 14, Blažič 11, 5 sk.; Arslan 17, 6 pod., Erden 12, 5 sk.

 

Komentarjev 2
  • radiator 22:37 08.avgust 2012.

    Svojega uporabniškega imena nisi mogel boljše izbrati. Res si izrodek.

  • izRODEk 22:18 08.avgust 2012.

    V Sloveniji prvenstva 100% NE bo! (off-the-record)