Šport > Košarka
8 ogledov

Turki ustavili niz Krke

Žurnal24 main
Vsak niz se enkrat konča in tako se je končal tudi zmagoviti niz Krke v pokalu eurochallenge. Po šestih zaporednih zmagah so jih s 94:74 premagali igralci Pinar Karsiyaka iz Izmirja.
KZS obiskala Jesenice
Delegacija Košarkarske zveze Slovenije se je mudila na Jesenicah in preverila možnosti, da bi mesto leta 2013 gostilo eno od predtekmovalnih skupin evropskega košarkarskega prvenstva. Generalni sekretar KZS Iztok Rems, direktor reprezentanc Matej Avanzo in vodja projektov Alenka Škreblin so se sestali z županom Jesenic Tomažem Tomom Mencingerjem in županom Kranjske Gore Juretom Žerjavom. Skupaj so si ogledali predstavitev in analizo stroškov organizacije ter dvorano, v kateri domuje hokejski klub. Podmežakla je bila pred kratkim že delno preurejena, v naslednjih dveh letih pa bo doživela še temeljitejšo prenovo, tako da bo sprejela najmanj 5400 gledalcev.

Košarkarji Krke so po šestih zaporednih zmagah v pokalu eurochallenge praznih rok zapustili gostovanje pri turški ekipi Pinar Karsiyaka iz Izmirja. Na lestvici skupine J so z izkupičkom 1-1 zdrsnili na drugo mesto, prvo pa so prevzeli Turki, ki so dobili oba dvoboja v drugem delu.

Derbi neporaženih ekip – Krka je prejšnji teden premagala belgijsko Dexio iz Monsa, Pinar Karsiyaka pa v gosteh drugega belgijskega predstavnika iz Antwerpna – je bil izenačen in negotov do zadnje četrtine, v kateri so bili gostitelji bolj zbrani in se zasluženo veselili zmage.

Novomeščani so dobro odigrali prvo četrtino, katastrofalno drugo, ki so jo izgubili z 10:21, v tretji so držali priključek (59:52), zadnji del pa je pripadel Pinarju. V 35. minuti, potem ko je Krka zaradi petih osebnih napak ostala brez Smiljana Pavića in Chrisa Bookerja, je namreč povedel z 72:57 in si zagotovil mirno končnico. Domači so imeli na koncu 10 osebnih napak manj kot Krka, posledično pa so izvedli 20 prostih metov več.

V naslednjem kolu (1. februarja) bo Krka gostila ekipo Antwerp Giants, v četrtfinale pa vodita prvi dve mesti v skupini.

Pokal EuroChallenge, skupina J, 2. kolo:

Pinar Izmir : Krka 94:74 (59:52, 40:34, 19:24)
Stanojević 23, Holston 22, Eldridge 16; Balažič 15, Djordjević 13

Dexia Mons-Hainaut : Antwerp Giants 77:73 (54:58, 35:35, 20:18)
Taylor 25, Hatten 21; Black 34

Vrstni red: Pinar 2 zmagi – 0 porazov, Krka 1-1, Dexia Mons 1-1, Antwerp 0-2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.