Šport > Košarka
15 ogledov

Udarec Netsom: 1. izbor Wizardsom

Irene Pollin je bila presenečena, ko so dobili prvi izbor na naboru. (Foto: nba. Žurnal24 main
Nets so že dali delati drese za Johna Walla. Prehitro! Najslabše moštvo te sezone je loterija za vrstni red za nabor 2010 pošteno prinesla naokoli. Izbirali bodo šele kot tretji. Prvi izbor so dobili Wizards.
Vrstni red izborov na naboru 2010 za NBA:
1. Washington Wizards
2. Philadelphia 76ers
3. New Jersey Nets
4. Minnesota Timberwolves
5. Sacramento Kings
6. Golden State Warriors
7. Detroit Pistons
8. Los Angeles Clippers
9. Utah Jazz
10. Indiana Pacers

Najslabša ekipa ne dobi vedno prvega izbora na naboru za ligo NBA. Torkova loterija je tako New Jersey Nets (letos so imeli le 12 zmag) pahnila na tretje mesto. Veliki zmagovalci pa so Washington Wizards (26 zmag), ki bodo 24. junija tako izbirali kot prvi in tekmecem speljali super talenta Johna Walla iz univerze Kentucky (ni skrivnost, da so si ga Nets zelo želeli). To je obliž na rane za moštvo iz ameriške prestolnice, potem ko so ostali brez lastnika Aba Pollina (smrt), brez suspendiranega Gilberga Arenasa in All-Star igralca Antawna Jamisona.

Ali bodo Wizards res izbrali Johna Walla? To je zdaj vprašanje. Organizatorja igra v Gilbertu Arenasu že imajo, a ta jih bo naslednji dve sezoni stal 80 milijonov ameriških dolarjev. Če želijo začeti znova in to je pri teh rezultatih nujno potrebno, bo morda pametneje, da izberejo Walla in se odrečejo muhastemu Arenasu. "Izbrali bomo najboljšega igralca. Ne glede na njegovo igralno mesto," je po loteriji dejal predsednik Wizardsov, Ernie Grunfeld. "In tega igralca bomo zelo dolgo obdržali v svojem klubu."

Izbrali bomo najboljšega igralca.
Ernie Grunfeld

Drugi izbor bodo imeli Philadelphia 76ers (27 zmag). Ti mladega organizatorja igre že imajo v Jrueju Holidayu in tako bi bil lahko njihov izbor krilni igralec Evan Turner (Ohio State). Nets se po loterijo z novim lastnikom Mihailom Prohorovim v East Rutherford vračajo z dolgimi nosovi. Koga zdaj izbrati? Naslednja dva najboljša naj bi bila centra Derrick Favors (Georgia Tech) in DeMarcus Cousins (Kentucky). Slednji je gotovo boljši, a bi se težko ujel z Brookom Lopezom. Nets so tako zdaj pod še toliko večjim pritiskom, saj bodo morali nujno podpisati z LeBronom Jamesom ali Dwyanom Wadom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.