Šport > Košarka
13 ogledov

Udrih in Dragić zadevala, a izgubila

nba beno udrih milwaukee bucks Reuters
V severnoameriški košarkarski ligi NBA sta ponoči zaigrala oba slovenska reprezentanta. A oba tudi izgubila.

Goran Dragić je s Phoenix Suns izgubil v gosteh pri Brooklyn Nets z 79:99. Dragić je v 27 minutah dal 12 točk. Beno Udrih je skupaj z Milwaukee Bucks izgubil doma proti Detroit Pistons s 87:103. Udrih je v 27 minutah dal 15 točk.

Udrih je odigral najboljšo tekmo v sezoni in je dobro izkoristil minutažo. Petnajstim točkam je dodal še dva skoka in tri podaje. V vrsti Bucks je 15 točk imel tudi prvi organizator igre pri Milwaukeeju Brandon Jennings. Moštvo Bucks je zadelo le eno od 16 trojk.

Tudi drugi Slovenec v ligi NBA Dragić je parket zapustil s porazom. Phoenix se sooča s hudimi težavami. Sonca so vpisala peti zaporedni poraz in deveti na zadnjih desetih tekmah. Phoenix z 12 zmagami in 26 porazi zaseda predzadnje mesto v zahodni konferenci. Slabši od Phoenixa je le New Orleans Hornets z 11 zmagami in 25 porazi. Nekoliko bolje gre Udrihovemu Milwaukeeju, ki je z 18 zmagami in 17 porazi na osmem mestu razpredelnice v vzhodni konferenci.

Najboljše moštvo lige Oklahoma City Thunder, ki si vrh deli z Los Angeles Clippers, je v gosteh prizadejalo poraz košarkarjem Los Angeles Lakers s 116:101. V vrsti gromovnikov sta se najbolj izkazala Kevin Durant z 42 točkami in Russell Westbrook, ki jih dodal 27, v statistiko tekme je vpisal še deset podaj. Kobe Bryant je bil z 28 točkami prvi strelec jezernikov, ki so izgubili že šesto tekmo zapored.

Obračun moštev Memphis Grizzlies in San Antonio Spurs (101:98) je odločil podaljšek. Pri
grizlijih so bili v ospredju Rudy Gay (23 točk), Mike Conley (21 točk) in Zach Randolph (18 točk, 10 skokov), kar šest igralcev je sicer zadelo vsaj deset točk oziroma več. Pri San Antoniu pa je bil prvi strelec Tony Parker s 30 točkami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.