Šport > Košarka
24 ogledov

Udrih in Miami razjezila več moštev

beno udrih miami heat Profimedias
Ekipa Miami Heat je predčasno prekinila pogodbo s slovenskim košarkarjem Benom Udrihom ter se tako izognila plačilu luksuznega davka.

Vodilni možje košarkarske ekipe Miami Heat so se odločili za predčasno prekinitev pogodbe s slovenskim organizatorjem igre Benom Udrihom.
Celjan si je na tekmi z Indiano Pacers strgal plantarno ploščico in po operaciji stopala končal letošnjo sezono. Okrevanje naj bi trajalo najmanj tri mesece.

Vročica je takšno odločitev sprejela zato, ker se je hotela izogniti plačilu luksuznega davka, ki ga morajo plačati ekipe, katerih proračun presega dovoljeni znesek. Miami je namreč podpisal pogodbo z nekdanjim košarkarjem Brooklyn Nets Joeom Johnsonom in za slabih 50 tisočakov presegel mejo luksuznega davka. 

Miami naj bi Udrihu izplačal preostanek 2,17 milijona dolarjev vredne pogodbe, kar znaša 540.000 ameriških zelencev. Organizatorju igre, ki je na Floridi služil kot primarna zamenjava za Gorana Dragića, bi se pogodba iztekla ob koncu letošnje sezone, s predčasno prekinitvijo sodelovanja pa je ekipi pomagal privarčevati približno 2,7 milijona dolarjev, poroča ESPN.

Miami se je izognil plačilu davka v višini 110.000 dolarjev, za nameček pa bo ob koncu sezone prejel 2,6 milijona z naslova ekip, ki bodo morale poravnati luksuzni davek. 

Namesto da bi plačal kazen, bo Miami celo prejel finančno injekcijo, kar ni pogodu njegovim konkurentom.

Za slovenskega organizatorja igre naj bi se zanimala Philadelphia 76ers, izključena pa ni niti vrnitev k Miamiju, s katerim bi lahko ob koncu sezone kot prost igralec podpisal novo pogodbo.

Udrih, ki se je vročici pridružil v zaključku lanskega leta, je v dresu Miamija odigral 36 tekem, od tega pet v začetni peterki. V povprečju je dosegal 4,7 točke, 2,6 podaje in 1,6 skoka na tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.