Šport > Košarka
23 ogledov

Udrih in Vujačić ostala praznih rok

Saša Vujačić, New York Knicks EPA
V noči na soboto sta poraza v severnoameriški ligi NBA zabeležila Beno Udrih (Detroit Pistons) in Saša Vujačić (New York Knicks).

Košarkarji Detroit Pistons, za katere igra tudi Slovenec Beno Udrih, so gostovali pri San Antonio Spurs, ki so zmagali s 96:86. Udrih je za Detroit, ki to sezono še naprej ostaja brez zmage na gostovanjih, v 18 minutah dosegel 12 točk in dva skoka.

Tudi New York Knicks, katerih član je Slovenec Saša Vujačić, niso igrali v domači dvorani. V gosteh pri Boston Celtics so izgubili s 87:115, devet minut je na tekmi odigral tudi Vujačić, ki je v tem času zgrešil tri mete na koš in dva za tri točke ter pod košem ujel eno odbito žogo.

Izključitev Anthonyja, Hornacek podprl igralce

Zvezdnik New Yorka Carmelo Anthony, ki je vseh svojih 12 točk dosegel v prvi četrtini, saj je bil v drugi četrtini izključen. Najprej je bil kaznovan zaradi prekrška nad Amirjem Johnsonom, nato pa je zaradi ugovarjanja najprej dobil tehnično napako, ker pa je še naprej protestiral pri sodniku Tonyju Brothersu, ga je ta poslal iz igre.

To je deveta izključitev za Anthonyja v karieri NBA, prva po sezoni 2012/13, kratkohlačniki pa se brez svojega prvega zvezdnika niso znašli. Skupno so na tekmi prejeli kar šest tehničnih napak. "Sodniških odločitev ne smem komentirati, rekel bom le, da za nekaj od njih ne krivim fantov," je po tekmi dejal trener kratkohlačnikov Jeff Hornacek.

Joakim Noah je dobil tehnično s klopi, Kristaps Porzingis, ki je bil s 14 točkami prvi strelec Knicks, je prejel eno v zadnji četrtini, ko je udaril žogo v zraku. Brandon Jennings je prejel tehnično, ker je žogo zabil v tla, drugo pa zato, ker se je še naprej prepiral s sodnikom, tako da je bil tudi on izključen. "Vse skupaj je bilo zelo frustrirajoče. Zdelo se je, kot da se nekdo igra z nami. Vsi smo bili na koncu z živci," je po tekmi dejal Jennings.

LeBronov zgodovinski dosežek

LeBron James, zvezdnik prvakov lige NBA Cleveland Cavaliers, odtrgal še en košček zgodovine v prvenstvu NBA. Postal je namreč najmlajši košarkar lige, ki mu je uspelo doseči 27.000 točk.

James, ki je star 31 let in 317 dni, je potreboval sedem točk na tekmi proti Washington Wizards, ta se je končala s 105:94 za bojevnike, da je dosegel ta mejnik. Zbral pa jih je 11 že v prvi četrtini in tako prehitel zvezdnika Los Angeles Lakers Kobeja Bryanta, ki mu je takšen dosežek uspel pri 32 letih in 160 dneh.

James je tekmo končal pri 27 točkah in temu dodal še deset skokov, po tekmi pa je bil v slačilnici deležen lavorja vode soigralcev, ki so želeli na tak način proslaviti njegov dosežek. "Soigralci so mi lagali. Povedali so mi, da je trenerju (Tyronn Lue, op. STA) uspel nek mejnik in da bodo njega zalili. Zato sem bil presenečen, ko so zalili mene," je dobre volje po tekmi razkril James.

Liga NBA, izidi:

San Antonio Spurs - Detroit Pistons 96:86
Beno Udrih: 12 tok, 2 skoka v 18 minutah za Detroit

Boston Celtics - New York Knicks 115:85
Saša Vujačić: 1 skok v 9 minutah za NY

Philadelphia 76ers - Indiana Pacers 109:105 (podaljšek)
Washington Wizards - Cleveland Cavaliers 94:105
Charlotte Hornets - Toronto Raptors 111:113
Orlando Magic - Utah Jazz 74:87
Oklahoma City Thunder - Los Angeles Clippers 108:110
Portland Trail Blazers - Sacramento Kings 122:120 (podaljšek)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.