Šport > Košarka
18 ogledov

Udrih izgubil v prestolnici

beno udrih memphis grizzlies EPA
Slovenski košarkar Beno Udrih je v severnoameriški ligi NBA s svojim Memphisom doživel poraz v Washingtonu.

Udrihova ekipa, pri kateri niso igrali nekateri ključni igralci, kot so Marc Gasol, Mike Conley, Zach Randolph in Tony Allen, je s 87:107 izgubila proti domači ekipi.

Udrih je tekmo začel v prvi peterki, skupno pa je v 26 minutah dosegel osem točk, pet podaj in dva skoka. Memphis ostaja na drugem mestu zahodne konference, medtem ko je Washington peti v vzhodnem delu lige.

Trener Memphisa David Joerger je počitek namenil četverici ključnih igralcev, od katerih pa je poškodovan le Allen. A to ni zmotilo Washingtona na čelu s prvim zvezdnikom Johnom Wallom. Ta je dosegel 21 točk, sedem skokov in šest podaj, po tekmi pa je povedal: "Ne vem vzroka, zakaj so sedeli. Menim, da smo ekipa, ki se vzpenja, drugi nas spoštujejo. Ugibam, da nas Memphis ne. Nismo želeli priti na igrišče in izgubiti proti rezervam."

Čarovniki tekme niso začeli najbolje, v prvi četrtini so dobili 33 točk, nato pa je trener Randy Wittman na igrišče poslal nižjo postavo, ki je naredila preobrat. Washington je v tretji četrtini vodil tudi že za 27 točk.

Irving ''nasul'' 57 točk, razpoložen tudi LeBron

Na drugih tekmah večera je Indiana po podaljšku s 109:103 premagala Milwaukee, Utah je bil s 109:91 boljši od Houstona, Los Angeles Lakers so doma izgubili proti New York Knicks s 94:101, San Antonio pa je po podaljšku izgubil proti Clevelandu s 125:128. K zmagi gostov je največ prispeval Kyrie Irving, ki je dosegel zanj rekordnih 57 točk.

Irving je prejšnji rekord postavil v prejšnji sezoni, ko je januarja Portlandu nasul 55 točk. Dvaindvajsetletnik je bil eden ključnih mož predvsem v končnici tekme. V zadnji minuti rednega dela je dal devet točk, vključno s trojko za 110:110 in podaljšek, v katerem je dal 11 točk.

"Vse zasluge gredo soigralcem. Opravili so izjemno delo, da sem bil prost. V napadu smo bili odlični. Ustavili smo se, ko smo potrebovali počitek. Utrujeni smo šli v podaljšek, toda ni opravičil. Vsi se pripravljamo na končnico," je povedal Irving.

Odlično predstavo je prikazal tudi LeBron James, ki je dosegel 31 točk, pet skokov in sedem podaj. Pri ostrogah je bil strelsko najbolj razpoložen Tony Parker z 31 točkami in šestimi podajami.

Liga NBA, izidi:

Washington Wizards : Memphis Grizzlies 107:87
Beno Udrih 26 minut, 8 točk, 5 podaj, 2 skoka za Memphis

Indiana Pacers : Milwaukee Bucks 109:103*
Utah Jazz : Houston Rockets 109:91
San Antonio Spurs : Cleveland Cavaliers 125:128*
Los Angeles Lakers : New York Knicks 94:101

* - podaljšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.