Šport > Košarka
10 ogledov

Udrih otežil življenje Dragiću

goran dragić dwayne wade Reševalni pas/Twitter
V moštvu Miami Heat imajo težave z iskanjem alternative za poškodovanega Bena Udriha. Slovenski košarkar bo zaradi operacije stopala odsoten tri mesece.

Vročica iz Miamija se v zadnjem obdobju srečuje s številnimi poškodbami, ki so oklestile igralski kader trenerja Erika Spoelstre.

Nedavno se je po poškodbi kolena na igrišča vrnil Dwayne Wade, še vedno pa manjka prvi strelec ekipe Chris Bosh.

Seznamu poškodovanih igralcev, na katerem je tudi rezervni organizator igre Tyler Johnson, se je pridružil Beno Udrih, ki se je poškodoval na tekmi z Indiano Pacers.

Preiskava z magnetno resonanco je pokazala, da bo moral Udrih na operacijo, zato bo naslednje tri mesece odsoten s košarkarskih igrišč. S tem se je še povečal pritisk na Gorana Dragića, ki je na tekmi s Pacersi odigral več kot 40 minut. 

Udrihov predvideni povratek sovpada s finalnimi obračuni vzhodne konference, če se bo Miami prebil tako daleč. V nasprotnem primeru je nesojeni slovenski reprezentant že končal sezono.

''Težko rečem, da me je presenetilo, glede na vse udarce, ki smo jih prejemali v zadnjih sezonah,'' je Udrihovo poškodbo komentiral Dwayne Wade. ''Žal mi je za Bena. On je nekdo, ki ga bomo pogrešali na igrišču. Prišel bo nekdo drug in doprinesel nekaj novega. To ni idealno za nas, a takšna je narava te igre,'' je dodal Američan.

erik spoelstra | Avtor: EPA EPA
Poškodba slovenskega branilca bo nekaj preglavic povzročila tudi trenerju. ''Slaba novica o Benu. Sočustvujem z njim. Ravno se je privadil na našo organizacijo in prišel v formo. Prilagodili se bomo in izkoristili našo vsestranskost,'' je povedal Spoelstra.

Ob Udrihovi odsotnosti bo Miami računal na edinega preostalega ''pravega'' organizatorja igre, ki mu bosta na pomoč priskočila Wade in Josh Richardsom. Dragić je po tekmi z Indiano dejal, da so njegove noge izmučene, a trener mu namerava na prihajajočih tekmah dodati še kakšno minuto ali dve. ''Potrudil sem bom po najboljših močeh. Seveda je to veliko minut, a jaz sem tekmovalen fant,'' je v svojem slogu dejal Dragić.

beno udrih | Avtor: Youtube Youtube
Miami je v noči na četrtek moral priznati premoč najboljši ekipi na svetu Golden State Warriors, ki je slavila s 118:112. Srečanje si je ogledal tudi poškodovani Udrih, ki je novinarjem zaupal, kaj se je zgodilo na tekmi z Indiano.

''Začutil sem ostro bolečino v palcu na nogi. Zgodilo se je po nekaj minutah, ko sem v prvi četrtini vstopil v igro. Vrnil sem se na klop in spet nazaj v igro. Postajalo je vse bolj boleče. Ob polčasu, ko smo se vrnili v garderobo, nisem mogel več stopiti na prst,'' je pojasnil Udirih in dodal: ''Bolečina je bila zelo huda, toda rentgen ni pokazal ničesar, tako da sem bil optimističen. Naslednji dan pa je pregled z magnetno resonanco pokazal, zakaj gre.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.