Šport > Košarka
30 ogledov

Udrih: "Prvi v skupini"

Žurnal24 main
Zbrali smo že nekaj odzivov po kar razveseljivem žrebu za slovensko košarkarsko reprezentanco na EP v Litvi 2011. "Slovenija je zame prvi favorit, nato morda Rusija," pravi Gruzijec Vladimer Boisa.

"Prvi v skupini, druge možnosti ni. Gremo po kolajno! Težko je reči, v kakšni zasedbi bodo prišle reprezentance. Na papirju in nasploh smo najkvalitetnejši, ampak to bo treba dokazati. Rusija ne bo poseben motiv. Še enkrat moramo dokazati, da smo boljši,“ nam je po žrebu povedal Samo Udrih in na vprašanje, ali se bo udeležil reprezentančne akcije izstrelil: "Itak.“ Bratova poroka pri tem ne bo ovira ...

V skupini D, kjer so ob Sloveniji še Rusija, Belgija, Ukrajina in Bolgarija, se je znašla tudi Gruzija s kar nekaj dobrimi znanci slovenske košarke. Denimo Vladimerjem Boiso: "Slovenija mora biti zelo, zelo zadovoljna. Tako kot tudi Gruzija. Od šestih ekip sta Slovenija in Rusija izrazita favorita. Morda bosta igrali tudi pod velikim pritiskom. Ostale štiri ekipe bomo imele vojno za tretje mesto, ki pelje v nadaljevanje. Tudi mi imamo velike možnosti, edina naša težava je, da nimamo izkušenj z velikimi tekmovanji. Ampak upam, da imamo že dovolj izkušenj nasploh, da bomo to lahko nadoknadili."

Mi in Rusi smo vsekakor favoriti skupine D. To je zelo ugoden žreb za nas. Vse razen napredovanja v naslednji krog bi bil velik neuspeh. Menim, da je tokrat prvič, da nam je bil žreb naklonjen.
Goran Jagodnik

Boisa si je dolgo želel zaigrati na velikem tekmovanju, in če bo vse v redu, se mu bo želja izpolnila. "Vesel sem, da smo v skupini s Slovenijo – da tudi Slovenija vidi, da Gruzija ni tako slaba, kot se nekaterim zdi. Nihče ne bo pričakoval, da bomo Slovenijo premagali, vendar vam ne bo lahko. Slovenija je zame prvi favorit, nato morda Rusija, za ostala mesta pa bo velik boj."

Gruzijsko moštvo sicer vodi Srb Igor Kokoškov, pomočnik trenerja pri Phoenix Suns, člani moštva pa so med drugimi Manučar Markoišvili (Cantu), Olimpijin Giorgi Šermadini, Zaza Pačulia (Atlanta), Viktor Sanikidze (Virtus Bologna) ... "Imamo precej realne možnosti za tretje mesto," je zaključil Boisa.

Dino Murić, mlado Olimpijino krilo, je o žrebu dejal: "Na prvi pogled skupina ni pretežka, a se bodo vsi bojevali za čim višjo uvrstitev. Naš cilj mora biti prvo mesto, ki bi nam prineslo tudi boljše izhodišče v nadaljevanju. To je bil dober žreb."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.