Šport > Košarka
2 ogledov

Udrih razložil odpoved

Beno Udrih EPA
Beno Udrih je pretekli teden odpovedal svoj nastop na EuroBasketu 2015. V daljši izjavi je igralec Memphis Grizzlies sedaj razložil svojo odločitev.

Slovenski košarkar Beno Udrih že vrsto let igra v ekipah severnoameriške lige NBA. Od leta 2011 32-letni Savinjčan nastopa za ekipo Memphis Grizzlies, slovenski reprezentanci pa tudi na letošnjem EuroBasketu ne bo na voljo. Nazadnje je za Slovenijo zaigral na svetovnem prvenstvu na Japonskem leta 2006.

"Igranje za reprezentanco Slovenije sem od nekdaj doživljal kot posebno čast, zato sem želel stanovski zvezi in vodstvu reprezentance pomagati po najboljših močeh. Žal me je splet nesrečnih okoliščin in pa nesporazumov, ki so bili v slovenski javnosti vse prevečkrat napačno interpretirani, nekajkrat prikrajšal za igranje v izbrani vrsti. Obžalujem, ker so mnogi ljubitelji košarke zaradi vsega tega dobili napačen vtis o mojih dobrih namenih, vendar resnica le ni tako črno-bela," je v izjavi za javnost zapisal Udrih. Ob tem pa razložil, da se ne strinja s polovičarstvom in kompromisi. Želi zmagati na vsaki tekmi in ne priznava "alibija uvrstitev v naslednji krog in vnaprejšnjega sprijaznjenja s tem."

"Letošnja sezona je bila zame še toliko pomembnejša, saj sem se končno ustalil v kolektivu, ki ceni moje dosežke in kakovosti, hkrati pa mu ne manjka ambicij in želje po zmagovanju. Kljub stari poškodbi gležnja sem stiskal zobe in prenašal konstantne šoke, v obliki blokad, rednih zatekanj noge, da bi le pokazal, iz kakšnega testa sem. Davek takšnega odrekanja je bil seveda visok in gleženj je zdaj v še slabšem stanju kot pred sezono, zato je nujna čimprejšnja operacija. Nikakor ne drži, da je zvin gležnja na drugi tekmi končnice proti Portlandu le izgovor pri odločitvi o neigranju za reprezentanco. Takšne in podobne insinuacije so seveda popolnoma zgrešene in po volji tistih, ki želijo v javnosti ustvarjati napačno podobo o meni in moji pripravljenosti igrati za reprezentanco. V svoji karieri še nisem imel tako zahtevne in tvegane operacije, zato obsodbe in razna podtikanja niso na mestu," zaključuje Udrih. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.